Francesc Serés i Jordi Tomàs discuteixen sobre la immigració

03/05/2017
Ambdós escriptors destaquen per haver recollit a les seves obres la realitat viscuda pels immigrants, que no sempre ha tingut una cobertura mediàtica com la que rep actualment la crisi dels refugiats. En aquesta taula rodona, els convidats explicaran per què van voler escriure sobre aquest tema, què els va moure a fer-ho, què volien explicar i, com a autors que han compaginat la literatura amb l'escriptura acadèmica, com van decidir l'estratègia narrativa que van usar per fer arribar el seu missatge sobre realitat de la immigració. L’acte és gratuït i obert a tothom.
Francesc Serés i Guillén és llicenciat en Belles Arts (Universitat de Barcelona, 1996) i en Antropologia (UB, 1998) i compagina l'escriptura amb la docència. La seva obra literària inclou títols com De fems i de marbres (2003),La força de la gravetat (2006), Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig (2008) o Contes russos (2009). Els seus textos han estat traduïts a diferents llengües i han estat guardonats amb el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona, entre d'altres. Col·labora habitualment amb diversos mitjans de premsa escrita. Des de 2016 és el director de la Residència Faber, a Olot. L'any 2014 publica La pell de la frontera, una obra difícil de classificar en un gènere únic, on narra la fragilitat i la misèria de la vida dels treballadors temporers immigrants a la franja entre Catalunya i Aragó.
Jordi Tomàs Guilera és escriptor i antropòleg africanista, especialista de la Casamance (Senegal). És llicenciat en Antropologia (Universitat de Barcelona, 1994) i Doctor per la UAB (2005). A part de les publicacions acadèmiques i de recerca, és autor de títols com El tròpic de les vivències (1992, np), l'obra de divulgació infantil Lenessú (1998) i Arrels de baobab (2000). Els anys 2002 i 2003 conrea activament el conte i obté diversos guardons en premis de narrativa curta, com el Llavor de Lletres. Aquests contes quedaran recollits cinc anys més tard en el llibre Uns contes tataris (2007). Les seves darreres novel·les han estat Un cor aixanti (2008) i El mar dels traïdors (2013), publicats ambdós per l'editorial Proa. Al 2013 publica El pescador que volia anar al país dels blancs, la història de vida de Patrick Lambal, un pescador Senegalès que va intentar arribar a Europa tres vegades.
Més informació:
Cartell