Estudien quins factors propicien el benestar psicològic durant el confinament

IMG_confinament_FP

Investigadores del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació de la Facultat de Psicologia han iniciat un estudi per explorar com l'actual situació de confinament pot incidir en el benestar psicològic i esbrinar els factors que l'afavoreixen. En la recerca hi participen també investigadors d'altres països, la qual cosa permetrà detectar tendències i diferències entre les poblacions.

31/03/2020

L'estudi està coordinat  a la UAB per les professores Judit Castellà i Anna Muro, que han recollit en la primera fase dades de 260 persones d'entre 18 i 76 anys. Entre les qüestions que han abordat hi ha la situació personal del confinament, la personalitat o l'orientació temporal, junt amb indicadors que mesuren el benester, com són la satisfacció vital, els nivells de depressió i d'ansietat a l'inici del confinament.

En una segona fase, a partir d'aquesta setmana, en la qual s'han complert els primers quinze dies de confinament, les investigadores recolliran noves dades entre les persones enquestades per comprovar si s'han produït canvis en les puntuacions registrades en la primera fase. Les anàlisis de les diferents variables permetran determinar quins factors poden ser protectors del benestar psicològic en aquesta situació excepcional.

L'estudi l'estan duent a terme simultàniament investigadors en Alemanya, Grècia, Xile i els EEUU, fet que permetrà observar les tendències a nivell mundial i detectar possibles diferències culturals.