Enginyeria de la UAB, una de les tres seus catalanes de Teleco Games

Imatge de capçalera del màster oficial d'enginyeria de telecomunicacions

L’escola d’Enginyeria de la UAB és una de les tres seus catalanes participants de la segona edició de Teleco Games. La jornada classificatòria a Catalunya es farà el dissabte 27 d’abril. Però, ja comencen els preparatius! La UAB ofereix un curs gratuït d’Arduino el proper divendres 9 de febrer, a tots els equips participants.

08/02/2024

La competició per classificar-se a la final què tindrà lloc a l’Escola d’Enginyeria de la UAB hi participen 17 equips d’11 centres de secundària i instituts de poblacions catalanes.

La II edició de Teleco Games és d’àmbit nacional i la jornada classificatòria a Catalunya es farà el dissabte 27 d’abril a les tres seus participants: UPC Campus Nord, UPC Castelldefels i a la UAB. A la competició per classificar-se a la final què tindrà lloc a l’Escola d’Enginyeria de la UAB hi participen 17 equips d’11 centres de secundària i instituts de poblacions catalanes.

Aquesta segona edició manté l’objectiu de promoure la cultura científica, la tecnologia i la innovació entre els estudiants amb el propòsit d’establir una connexió significativa en l’àmbit de les telecomunicacions i els ODS (Agenda 2030). 

Els millors de cada categoria es classifiquen per a la competició final nacional del 9 a l’11 de maig. Els Teleco Games estan destinats a estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior. Amb la possibilitat de competir en mode individual o per equips.

Els equips poden estar formats de 2 a 5 estudiants (ESO, batxillerat i cicles) sota el repte de desenvolupar un prototip basat en qualsevol plataforma programable amb l’IDE d’Arduino amb el qual es posi en manifest com les telecomunicacions ajuden al compliment de l’ODS 3 Salut i benestar (ODS Agenda 2030).

S’ofereix als equips participants un curs gratuït d’Arduino, en el cas de la UAB serà el divendres 9 de febrer.

L’esdeveniment en l’àmbit nacional és organitzat pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació (COITT) i l'Associació Espanyola de Graduats i Enginyers Tècnics de Telecomunicació (AEGITT), juntament amb la Conferència de Directors d'Escoles amb Graus d'Enginyeria en l'Àmbit de Telecomunicació (CODIGAT), que aglutina una vintena d'escoles universitàries com a patrocinadores i col·laboradores.
 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
  • Educació de qualitat