Els romans i els ibers visitaran la Facultat

III Jornades de Recreació Històrica
El 16 de març el Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana organitza les III Jornades de Recreació Històrica. Comptaran amb diverses conferències, exposicions i demostracions pràctiques, al llarg de tot el matí, que ensenyaran als assistents diverses facetes de la vida dels romans i els ibers a l’Època Clàssica.

14/03/2016

Els actes començaran a les 10h a l’Auditori de la Facultat amb una conferència a càrrec dels grups de recreació històrica convidats a la jornada: Ibercalafell, dedicat bàsicament a la cultura ibera; Athenea Prómakhos, que recrea el món militar de tota l’època clàssica i helenística; Evocati Apri Scipioni, dedicat a la recreació històrica de la Segona Guerra Púnica; Barcino Oriens, que estudia i recrea la realitat de l’antiga Roma; i Tarraco Ludus, que s’encarrega de reviure els antics combats de gladiadors romans.  
 
A les 12h, les tribus iberes i les tropes romanes envairan la Plaça del Coneixement. Fins les 14h, els diversos grups de recreació convidats exposaran els materials amb els que treballen, alguns d’ells autèntiques peces d’artesania, i recrearan diverses escenes de la manera de viure a l’Antiguitat. Començarà el grup Athenea Prómakhos a les 12h, que farà una demostració de llançament amb fona fins les 14h. Simultàniament, a les 12.30h, Ibercalafell recrearà la vida dels ibers. Seguidament, a les 13h, Evocati Apri Scipioni i Barcino Oriens col·laboraran per reviure les legions romanes. I finalment, a les 13.30h, el grup Tarraco Ludus mostrarà com eren les lluites de gladiadors.

La jornada és possible gràcies al suport del Màster de la Mediterrània Antiga (UOC-UAB-UAH), el Màster de Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana (UAB), l’Àrea d’Història Antiga i el SGR “Història del Conflicte a l’Antiguitat”.

Més informació: III Jornades de Recreació Històrica