El segon Bioblitz UAB es farà el març vinent

Presentació dels resultats del 1er Bioblitz UAB

El dies 24 i 25 de març de 2023 tindrà lloc la segona edició del Bioblitz UAB, que donarà continuïtat a la iniciativa de ciència ciutadana per avaluar la biodiversitat del campus engegada enguany. Les dates s’han donat a conèixer en una sessió en què s’han presentat els resultats finals de la primera edició. En total s’hi van identificar 280 espècies i s’hi van fer 512 observacions.

21/10/2022

Sandra Saura, investigadora del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i d’Ecologia de la Universitat i del CREAF y coordinadora del Bioblitz, ha detallat el nombre d’espècies identificades i ha destacat l’alt nombre d’espècies d’invertebrats que s’hi van identificar (34 d’insectes, 32 de mol·luscs i 54 d’aràcnids). S’hi van identificar també 31 espècies d’aus, 12 de mamífers, 21 de fongs i 83 de plantes, entre les quals 8 espècies d’orquídies salvatges.

Tots els resultats del Bioblitz UAB 2022 (dades, fotografies i informació de cada espècie detectada) es poden trobar de manera oberta i gratuïta a: https://www.inaturalist.org/projects/bioblitz-uab.

La investigadora ha anunciat també la posada en marxa del projecte «Biodiversitat del campus UAB» a l’aplicació iNaturalists, un projecte paraigües que permetrà compilar dades de manera continua i agrupar les diferents iniciatives de ciència ciutadana i biodiversitat relacionades amb el campus universitari.

La presentació, feta a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia, ha servit també per reflexionar amb els assistents sobre noves propostes per a la millora i conservació de la biodiversitat del campus i per a la celebració del Bioblitz de l’any vinent. A més, ha comptat amb una intervenció de la vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori, Carme Miralles, qui ha agraït a les organitzadores del Bioblitz la tasca realitzada i als assistents la seva participació, animant-los a continuar participant en les diferents accions de sensibilització ecològica que s’organitzen a la Universitat.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Vida terrestre