El professor Sergi Robles rep el III Premi a l'Excel·lència Docent

Sergi Robles, Premi a l'Excel·lència Docent 2021

El professor Sergi Robles, del Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions de l’Escola d’Enginyeria, ha rebut el III Premi a l'Excel·lència Docent. L’acte de lliurament, que s’ha celebrat presencialment seguint totes les mesures de seguretat i es podia seguir a través del canal de Youtube de la UAB, ha comptat amb la presència del rector de la UAB, Javier Lafuente, la vicerectora d’Estudis i d’Innovació docent, María Valdés, i del president del Consell Social, Gabriel Masfurroll.

28/04/2021

La vicerectora Maria Valdès ha obert l’acte de lliurament de la tercera edició del premi referint-se a la importància de “fer un reconeixement a professorat”.

A continuació, el director del Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions i padrí del premiat, Joan Serra, ha explicat que el professor Sergi Robles va començar al Departament l’any 1998 com a estudiant i de seguida va “mostrar la seva capacitat pionera i innovadora”. Serra també ha enumerat les iniciatives que ha dut a terme el professor Robles més enllà de la docència.

Després de rebre el premi de mans del rector de la UAB, Javier Lafuente, el professor Sergi Robles ha començat el seu parlament tot comparant la docència eficient amb el ball. Per a ell, “part de l’energia que ha d’invertir el professor ha d’anar dirigida no només a què els estudiants aprenguin sinó a contagiar les ganes d’aprendre”. En aquest sentit, Robles ha remarcat que “el més important és que l’estudiant vulgui aprendre”. Robles ha acabat la seva intervenció afirmant que “el professorat ja no és només un expert sinó que ara és educador, facilitador i dinamitzador”.

Per la seva banda, el president del Consell Social, Gabriel Masfurroll, ha insistit en la importància de transmetre el coneixement de manera eficient: “quan et trobes amb un professor que et transmet entusiasme, et pot canviar la vida”.

El rector de la UAB, Javier Lafuente, ha tancat l’acte destacant que “cal potenciar el reconeixement de l’excel·lència i la innovació docent” ja que per la UAB és una “prioritat”.

III Jornades d’Innovació Docent

El lliurament del Premi a l'Excel·lència Docent s’ha emmarcat en la celebració de les III Jornades d’Innovació Docent que han tingut lloc el 28 d’abril en format telepresencial.

Organitzades per la Coordinació de Formació i Innovació Docent de l’Institut de Ciències de l'Educació i la Unitat de Formació i Desenvolupament Professional (UFIDP), aquestes jornades han volgut crear un espai de reflexió i d’intercanvi d'experiències entre el personal interessat en la innovació educativa.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat