El professor Joaquín Rodríguez publica un article al Journal of Law de la Tbilisi State University

Joaquín Rodríguez, al Journal of Law TSU

L’article fa referència als reptes que comportaran els sistemes autònoms letals (LAWs) per a la societat i com s’hauria d’afrontar aquest canvi de paradigma a través de regulacions i mesures per controlar als anomenats killer robots.

19/07/2019

Joaquín Rodríguez, professor de l’Escola i un dels components del Comitè Internacional pel Control d’Armes Robòtiques (ICRAC), ha escrit un article recentment publicat al Journal of Law, Nº 1 - 2018, de la Tibilisi State University (Geòrgia).

A l'article, disponible en anglès, s’exposa com al sistema actual proliferen noves tecnologies com la intel·ligència artificial i s’investiga com aplicar-la sense basar-se “ni en criteris ètics ni legals, sinó econòmics”.

L’autor denuncia la manca d’un marc legal per a un nou tipus d'armament, els sistemes autònoms letals (LAWs), els algoritmes dels quals s’alimenten de dades i tenen la capacitat, mitjançant el machine learning, d’aconseguir plena autonomia i prendre decisions sense intervenció humana. Per al professor, aquest fet no només presenta un risc per a la societat sinó que obre un debat sobre la regulació de la tecnologia i l'impacte que causa en la vida de les persones.

Finalment, el professor Joaquín Rodríguez, que ha participat activament al llarg del curs en la difusió de la campanya Stop Killer Robots de l’ICRAC, proposa algunes mesures legislatives i de control sobre els sistemes autònoms letals (LAWs).
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies