El primer Punt Lila a Enginyeria

Punt Lila

S'ha organitzat el primer Punt Lila per part del Consell i el primer a Enginyeria, el passat 27 d'abril a la #MEMEnginy23 des de les 18h de la tarda fins a les 23h de la nit.

11/05/2023

El passat 27 d’abril en el dia de la #MEMEnginy23 a més dels 50 estands de cada empresa que van ser presents també es va posar un Punt Lila, el primer organitzat pel Consell i que s’organitzava a Enginyeria. Va estar obert i a disposició de tothom que es volgués apropar des de les 18h de la tarda fins a les 23h de la nit, amb dos objectius d’existència clars.

 

En primer lloc, donar visibilitat a la figura del Punt Lila i atendre a totes les persones que s’apropessin a preguntar i demanar informació. A més, comptaven amb el suport de dos tríptics, que serviran com a model per a següents esdeveniments i properes noves edicions del Punt.

 

En segon lloc, l’objectiu més important, va ser atendre a les víctimes d’actituds masclistes (violències tant físiques com psicològiques) i donar suport psicològic. En aquest cas, hi havia contractat també una ambulància i un equip de seguretat, per actuar en el cas que s’hagués d’intervenir algun agressor.

 

Durant les 5 hores van estar presents diferents voluntaris per torns. Però també les delegades d’igualtat que prèviament havien rebut les informacions pertinents. Durant tota la nit va estar present la Joana Alonso, delegada d’igualtat, com a encarregada de què tot anés adequadament.