El curs d’especialització en pilotatge de drons, en un article d’El Confidencial

El Curs de Pilotatge de Drons, a El Confidencial

La formació apareix com una de les iniciatives universitàries líders per a la irrupció dels drons en entorns professionals. L’article també aborda el paper principal d’Espanya en la conformació del U-space, l’espai aeri europeu del futur.

08/04/2019

L’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB apareix en una peça del diari digital El Confidencial ‘Gentleman’, publicada el 2 d’abril.

L’article, titulat “¿Quiere pilotar un dron? Estas son algunas de las mejores escuelas”, menciona el Curs d’Especialització en Pilots i Operadors de Drons en Seguretat i Emergències, que ja va per la 3ª edició i preveu començar al novembre de 2019.

Aquest curso, que va començar el febrer de 2018 amb la col·laboració de l’Escola de Pilots Àreadron i l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya (ACCPOLC), és la primera oferta formativa que ofereix una universitat catalana: “L’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona s’ha convertit en la primera a impartir un curs per pilotar drons”.

Es tracta d’una via d’especialització aplicada al món de la prevenció i la seguretat oferta pel centre que ha acreditat uns 50 pilots i operadors de drons, amb l’autorització de l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA).

Aquesta opció formativa apareix juntament amb altres apostes d’universitats espanyoles com la Universitat d’Almeria, que ofereix un Màster en Drons i presta serveis a grups d’investigació, enfocades sobretot a la seva aplicació en agronomia. L’article també fa constància d’altres escoles pioneres, situades al País Basc i València.

Una especialització de futur

L’article també fa esment de les previsions de futur dels drons que, segons el “Pla estratègic per al desenvolupament del sector civil dels drons a Espanya 2018-2021”, tindrà un impacte econòmic i haurà generat més de 10.000 nous llocs de treball el 2050.

Segons l’article, ja existeixen “més de 50 empreses especialitzades en el disseny i construcció” d’aeronaus no tripulades i els seus sistemes de control. En total, ja s’han registrat 4.000 pilots acreditats per l’AESA i 4.400 drons habilitats per a ús professional.
Espanya encapçala el projecte europeu Safedrone

La peça parla sobre el consorci entre Indra, el Centre Avançat de Tecnologies Aeroespacials (FADA-CATEC), la Universitat de Sevilla, Enaire i el CRIDA, que gestiona Safedrone, un projecte finançat per la Unió Europea per facilitar la irrupció dels drons a les ciutats i als entorns rurals.

El projecte acollirà demostracions de vols a baixa alçada i el desenvolupament de serveis que seran mostres per a la capacitació del U-space, el futur espai aeri europeu per volar drons fins als 150 metres.

 

 

Notícies relacionades

Estudiants de l'Escola

Sessió de benvinguda per a estudiants de 1r curs del Grau i inici de les classes

Els estudiants de 1r curs del Grau en Prevenció i Seguretat Integral (modalitat presencial) participaran en una gimcana per conèixer aspectes logístics de l'Escola i alguns espais del Campus, el dijous 12 de setembre, a les 15 hores. La docència s'iniciarà el dia següent. Pel que fa als alumnes del Grau online, hauran de seguir un curs propedèutic, la setmana del 2 al 7 de setembre, per conèìxer el funcionament de la plataforma virtual de la UAB, abans de l'inici de les classes, el 9 de setembre.

Totes les notícies