El Col.legi de Logopedes de Catalunya celebra el seu vintè aniversari

Acte de celebració 20 aniversari del CLC
Sota el lema “Vint anys de logopedes fent camí", el passat 18 d’octubre el Col.legi de Logopedes de Catalunya va celebrar el seu aniversari en un acte d’homenatge a les persones que tenen o han tingut una relació directe amb el Col.legi i les que han fet possible que el Col·legi sigui on és ara i es projecti cap on vol ser en el futur

07/11/2018


L’acte de celebració, inaugurat per la Mireia Sala, degana del CLC, i amenitzat per la Nina, col·legiada al CLC, va comptar amb la participació de diferents persones que en algun moment de la història del Col·legi i de la logopèdia a Catalunya i a Espanya han estat en llocs clau on calia prendre decisions pel bé de la professió. Totes aquestes persones participants van donar testimoni d’aquests moments i van oferir al públic assistent la oportunitat de revisar els 20 anys d’història del Col·legi.

El primer a parlar va ser Ignasi Ivern, que va narrar com va ser el naixement de la Diplomatura en Logopèdia i com el Col·legi de Logopedes de Catalunya va ser creat per la comissió gestora pro col·legi professional de l’Associació de Logopèdia, Foniatria i Audiologia de Catalunya (ALFAC). En segon lloc va parlar la Carme Pijuan, que és l’administrativa que està al CLC des dels inicis, que va parlar des del lloc de qui hi ha sigut des de sempre, treballant pel bon funcionament diari d’aquest engranatge tan complex que és el Col·legi.
Diana Grandi va parlar de la creació de la comissió mixta amb el Departament de Salut i de tots els projectes que es van portar a terme des de la comissió mentre ella hi va estar vinculada. Josep M. Vila va parlar de l’elaboració del document de perfil professional, Catherine Perelló del premi Dr. Jordi Perelló i la Beca Josep Guixà que el CLC ha convocat en diverses ocasions i Anna Civit de la constitució del Consell General de Col.legis de Logopedas i de la formació continuada i els congressos organitzats des del CLC.

Des del món professional, Tere Herrero va parlar dels serveis de logopèdia i foniatria hospitalaris que van ser pioners a Catalunya i des del món acadèmic Margarita Martí i Josep Nebot van parlar dels estudis universitaris oficials de Grau, Màster i Doctorat.
Per donar testimoni de la relació del Col·legi de Logopedes de Catalunya amb l’administració, Alba Espot va parlar del “Protocol de Detecció i Actuació en la Dislèxia. Àmbit educatiu” (PRODISCAT), elaborat pel Col·legi i Publicat pel Departament d’Ensenyament, Victoria González va parlar del conveni amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies) i del projecte de l’eina de detecció de dificultats del llenguatge en infants i adolescents en situació de desemparament i Núria Duaso va parlar de la presentació de l’últim projecte de la Comissió Mixta amb el Departament de Salut: el document “Atenció a la disfàgia orofaríngia en els diversos àmbits del sistema de salut Document de consens”.

Finalment, Núria Argelich presentà la nova campanya de comunicació del Col·legi que té com a objectiu donar a conèixer la logopèdia a la societat en general sota el lema: Un logopeda fa molt més del que penses.