Celebració del lliurament del premis literaris de Cerdanyola i la UAB a la Facultat de Lletres

-

El proper 28 de maig a la 16h. a l’Auditori es lliuraran els premis literaris amb una participació activa d’estudiants de la nostra Facultat.

21/05/2024

El proper 28 de maig a la 16h. a l’Auditori es lliuraran els premis literaris amb una participació activa d’estudiants de la nostra Facultat.

L'organització dels premis vol retre homenatge en aquesta edició a Àngel Guimerà (1845-1924), el dramaturg català que ha gaudit de major projecció internacional i un dels grans poetes del segle XIX català, coincidint amb el centenari de la seva mort i la commemoració de l’Any Guimerà per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En aquesta línia, els assistents a l’acte de lliurament de premis podran gaudir d’una actuació dedicada a l’obra de Guimerà, i de la mà del Cor de Cambra de la UAB, sota la direcció de Poire Vallvé.

Per altra banda, el lliurament també reconeixerà l’obra de la poeta i activista feminista, Maria-Mercè Marçal (1952-1998), a través del recital poètic Marçal sentida, que anirà a càrrec de Sofia Oliva Sabater i Laia Solé Moreno, investigadora predoctoral en Filologia Grega a la UAB i estudiant de Belles Arts a la UB, respectivament. 

La participació en els premis literaris d'aquest any ha augmentat en un nivell molt alt. El termini d'inscripcions es va tancar el mes de febrer passat i s'hi han presentat un total de 192 obres originals, dels quals 82 al premi de novel·la, 85 al de poesia i 25 al de narrativa breu. Aquestes xifres son les més elevades des que, el 2002, els organitzadors -el consistori i la universitat- van decidir fusionar els seus respectius concursos i iniciar la seva convocatòria conjuntament.

Aquest any, s'atorguen el XV Premi de Narrativa Breu per a joves «Caterina Albert», dotat amb 500 euros; el XXIX Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol», dotat amb 1.000 euros; i el XXX Premi de Novel·la «Valldaura –Memorial Pere Calders», dotat amb 3.000 euros.

Actualment, els membres dels jurats de cada guardó estan revisant les obres i el seu veredicte es donarà a conèixer el 28 de maig, a les 16h, en l’acte de lliurament de premis que se celebrarà a l'Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. A l'esdeveniment, per part de la universitat, hi participaran: Javier Lafuente Sancho, Rector de la Universitat Autònoma de Barcelona; Rosa María Sebastián, Vicerectora d'Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB; i Margarita Freixas i Alás, Degana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. Pel que fa al consistori, en l’acte hi participaran: Carlos Cordón, Alcalde de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès; i David González Chanca, Regidor de Cultura, Comunicació i EMD de Bellaterra de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

L’acte s’enregistrarà i es podrà seguir en directe, a través del Canal de YouTube de la UAB.