Arriben la Setmana Saludable i Sostenible i La Comunitària a la UAB

La Comunitària de primavera

Una trentena d’activitats ompliran la catorzena edició de la Setmana Saludable i Sostenible (la programació, en aquest enllaç), que tindrà lloc del 22 al 26 d’abril, que per segona vegada inclou la celebració de La Comunitària (dimarts 23 d'abril) en l’edició de primavera, que enguany inclou un programa replet d'activitats originals i participatives.

11/04/2024

En La Comunitària de primavera, el 23 d'abril, es podrà participar en més de 40 activitats: des de concursos i jocs a activitats de sensibilització, passant per balls i castellers i un dinar popular, entre moltes altres activitats.

La inauguració de la Setmana Saludable i Sostenible (SIS) serà el dilluns, 22 d'abril, a les 12.30 h, i anirà a càrrec de Xavier Gabarrell, vicerector de Campus i Sostenibilitat, i d’Esther Zapater, secretària general. A continuació s’iniciarà la SIS amb la ponència inaugural «Està bé no estar bé», a càrrec del professor Jordi Fernández, catedràtic del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació de la UAB. La Setmana es tancarà el divendres 26 d’abril amb la conferència «Entre natura i societat: les sequeres com a fenomen socioambiental», que oferirà el professor David Saurí, catedràtic del Departament de Geografia de la UAB. Totes dues conferències tindran lloc a la sala Carles Perelló de l'Escola de Postgrau.

En el marc de la Setmana hi haurà tres exposicions (sobre art i exclusió, sobre els premis d’ecodisseny de Catalunya i sobre emergència climàtica) i un taller de reparació d’electrodomèstics. A més, es promocionarà l'ús de la bicicleta i es donarà a conèixer la iniciativa del cotxe compartit per venir al campus, amb diferents activitats.

Durant la setmana tindran lloc una trentena d’activitats, des d’activitats físiques (sessions de ioga, taitxí, combat, zumba o una caminada), passant per tallers sobre com dormir millor, d’aprofitament de cuina, de com millorar la vida sense morir o de com tenir sentit crític a les xarxes, fins a conferències i xerrades sobre com incorporar l’activitat física a la vida quotidiana, sobre els mercats energètics o de cocreació de projectes d’aprenentatge-servei.

El dijous 25 d’abril es durà a terme la Fira d’Entitats, oberta a tota la comunitat, que organitza l’Oficina ApS de la Fundació Autònoma Solidària. Es farà al davant de la Facultat de Traducció i d’Interpretació, amb estands d’entitats del tercer sector i de la cooperativa.

La Comunitària, el 23 d'abril

En el marc de la Setmana Saludalbe i Sostenible, tindrà lloc l’edició de primavera de La Comunitària: el dimarts 23 d’abril, de 12 a 16 h a la plaça Cívica, coincidint amb la diada de Sant Jordi. Més de 40 activitats i espectacles per gaudir i participar: des de jocs i concursos a activitats de sensibilització, passant per un dinar popular, una exhibició de balls, un assaig de castellers i un cinefòrum, entre moltes d'altres. Tota la programació la podeu trobar aquí: https://webs.uab.cat/lacomunitariauab/

Davant de l’Hemeroteca General, hi haurà un espai que esdevindrà una mostra de la diversitat del teixit associatiu universitari i dels serveis del campus. Com l'edició de l'any passat, s'espera que sigui una jornada amb una alta participació de tota la comunitat UAB, especialment de l'alumnat.

Per a més informació: campus.sis@uab.cat

 

 

 

 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
  • Fi de la pobresa
  • Energia neta i assequible
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aigua neta i sanejament
  • Acció climàtica