Arriba la Setmana Saludable i Sostenible a la UAB

XI Setmana Saludable

Arriba a la XI Setmana Saludable i Sostenible (SIS) a la UAB, que tindrà lloc del 12 al 16 d'abril. El divendres, 16, hi haurà una xerrada sobre benestar emocional i psicològic, al matí, i una altra sobre economia circular en el nostre dia a dia, a la tarda, que clourà una setmana plena de xerrades, tallers i activitats físiques relacionades amb la nostra salut i el nostre entorn.

08/04/2021

El metereòleg Francesc Mauri inaugurarà la Setmana SIS amb una xerrada sobre el canvi climàtic.

La vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori, Carme Miralles, serà l'encarregada d'inaugurar la XI Setmana SIS el dilluns, 12 d'abril, per donar pas a cinc dies plens d'activitats que tenen la mirada posada en la nostra salut i una major sostenibilitat en el nostre entorn.

La majoria d'activitats seran virtuals i obertes a travès del Teams (només caldrà anar directament a l'enllaç), però també n'hi ha dues d'elles que seran presencials: un taller pràctic de motivació i benestar emocional i psicològic, que tindrà lloc el divendres, 16 d'abril, i la Màster Class de Tai-txi, el dimecres, 14 d'abril (per a les dues caldrà inscriure's prèviament). Els estudiants que participin en les dues activitats presencials podran convalidar 1ECTS indicant-ho als professors/es quan siguin admesos a les activitats. 

La Setmana SIS començarà el dilluns, 12 d'abril, amb la recollida de residus a la zona de la Font del Carme en el marc del projecte "Let's clean up" , que es durà a terme amb voluntariat de la Fundació Autònoma Solidària i l'Oficina de Medi Ambient de la UAB

Durant la Setmana SIS hi haurà conferències virtuals sobre el canvi climàtic, l'Agenda 20230 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), plantes silvestres comestibles, els tòxics que hi ha al nostre entorn i com ens afecten a la nostra salut, l'alimentació saludable, l'energia i les comunitats energètiques, la mobilitat en el futur o l'economia circular del nostre dia a dia.

Al llarg de tota la setmana hi haurà també activitats físiques com ara sessions de body balance, zumba, estiraments o Core i  un circuit HIIT, així com exercicis per a una esquena sense dolor, que impartiran monitors esportius del Servei d'Activitat Física (SAF) de la UAB i un fisioterapeuta.

 

ACTIVITATS XI SETMANA SALUDABLE I SOSTENIBLE:

Dilluns 12 d'abril

- 10 a 11 h: sessió de Body Balance per Naty Fernández, monitora esportiva del Servei d'Activitat Física de la UAB.

- 10 a 12 h: recollida de residus a la zona de la Font del Carme en el marc del projecte "Let's clean up" (activitat presencial amb voluntaris de la FAS). Activitat organitzada per l'Oficina de Medi Ambient i la Fundació Autònoma Solidària.

17 a 18 h: inauguració de la XI Setmana SiS a càrrec de Carme Miralles, vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori. A continuació tindrà lloc la conferència "El canvi climàtic. Què hi podem fer?", impartida per Francesc Mauri, metereòleg.

 

Dimarts 13 d'abril

- 10 a 11 h: circuit HiiT per Alexis Dongil, monitor esportiu del Servei d'Activitat Física de la UAB.

11 a 12 h: "L'Agenda 2030: els ODS i com contribuir-hi", a càrrec de Sílvia Puente, professora del departament de Teories de l'Educació i Pedagogia Social.

12 a 13 h: "Claus pel dia a dia per a una esquena sense dolor", per Elena Guardiola, fisioterapeuta.

15.30 a 16.30 h: "Recuperació de plantes silvestres comestibles", per Marc Talavera, Col·lectiu Eixarcolant.

 

Dimecres 14 d'abril

- 10 a 11 h: Zumba, per Melani Álvarez, monitora esportiva del Servei d'Activitat Física de la UAB.

10 a 12 h: "Com afecten els tòxics de l'entorn a la salut?", per Sara Llobera, tècnica de salut pública i col·laboradora de la Fundació Autònoma Solidària.

13 a 14 h: “Compartim energia. Les Comunitats Energètiques", per Gabriel Cardeñosa, gestor energètic, Direcció d'Arquitectura i Logística.

14 a 15 h: Màster Class de Tai-txi al Campus (activitat presencial amb inscripció prèvia: tutor.campus.sis@uab.cat – fins a un màxim de 50 places). Classe impartida per Manuel Balart, monitor esportiu del Servei d'Activitat Física de la UAB.

 

Dijous 15 d'abril

- 10 a 11 h: Mou, estira i relaxa, per Enric Pons, monitor esportiu del Servei d'Activitat Física de la UAB.

11 a 12 h: "La mobilitat del futur post-pandèmia: cap a la sostenibilitat ambiental i social", per Oriol Roig i Irene Gómez, investigadors predoctorals del departament de Geografia.

12 a 13 h: "Alimentació saludable en temps de pandèmia", per Magda Carlas, metgesa nutricionista.

 

Divendres 16 d'abril

- 10 a 11 h: Core, per Josu Pérez, monitor esportiu del Servei d'Activitat Física de la UAB.

10 a 13 h: “Taller pràctic de motivació i benestar emocional i psicològic” (activitat presencial amb inscripció per estudiants a través d’aquest formulari (20 places). Impartit per Anna Muro, professora del departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació.

15.30 a 16.30 h: Cloenda de la XI Setmana Saludable i Sostenible a càrrec de Carme Miralles, vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori. A continuació, David Martínez, director de Sostenibilitat de l’Institut Cerdà i alumni de la UAB impartirà la conferència titulada "L'economia circular en el nostre dia dia".

 

 

 

Més informació: Programa de la XI Setmana Saludable i Sostenible

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar