Anna Folch, estudiant del Doble Grau Internacional: "M'ha encantat, deixo un trosset del meu cor a Salzburg"

L'estudiant Anna Folch a Salzburg

L'Anna Folch, estudiant d'últim curs del Grau en Turisme en Anglès, és una de les primeres alumnes de l'Escola en realitzar el Doble Grau Internacional per obtenir també el Bachelor of Arts in Business (BA) Innovation and Management in Tourism de la FH Salzburg. Entrevistem a l'estudiant, recent tornada de la seva estada a Àustria, perquè ens expliqui la seva experiència de cursar aquesta doble titulació.

26/02/2021

"És una experiència molt bonica poder estudiar en dos llocs diferents, és una oportunitat única"

Fruit del conveni de col·laboració de l'Escola de Turisme i Direcció Hotelera amb la Fachhochschule Salzburg, els estudiants de la UAB tenen l'oportunitat, des del passat curs 2019-20, de realitzar el Doble Grau Internacional que els permet obtenir també la titulació austríaca de Bachelor of Arts in Business (BA) Innovation and Management in Tourism de la FH Salzburg.

Anna Folch, estudiant de 4t curs del Grau en Turisme en Anglès, juntament amb la seva companya Gisela Belmonte, han estat de les primeres alumnes del Centre a participar a aquest programa d'estudis internacional. Hem aprofitat el retorn de l'Anna a la UAB per parlar sobre la seva experiència en cursar aquesta doble titulació:

 

- Quan vas decidir que volies cursar el Doble Grau?

- Abans de marxar a Salzburg a fer una estada Erasmus, l’Albert Vancells va fer una xerrada informativa sobre el Doble Grau, i em va semblar força interessant, però no estava segura aleshores de cursar-lo. No va ser fins que vaig portar un mes a Salzburg, que ho vaig decidir, ja que em vaig enamorar de la ciutat i la natura, i les classes m'agradaven molt.

 

- Quins són els motius pels quals estudies el Doble Grau Internacional?

- Al principi vaig pensar que estaria força bé tenir un títol més, i així em diferenciaria una mica dels meus companys, però després també el fet d’estar més temps a l’estranger em va semblar bona idea. Les classes d’Àustria em van agradar molt: hi havia molta gent internacional, i la facultat de Salzburg és bona per estudiar-hi.

 

- Quant de temps hi has estat?

- Hi he estat 1 any i mig, més o menys.

 

- Quin nivell d'idiomes necessites per cursar-lo, i quin tenies abans de fer l'estada i tens ara després d'uns mesos a Àustria?

- Necessites com a mínim un B2 d’Anglès, i és el que tenia jo abans d'anar-hi. Potser he incrementat una mica el nivell de parlar-hi, però el d’escriure encara em costa una mica.

 

- És molt diferent el sistema de docència i d'estudi d'allà amb el Grau que s'imparteix a l'Escola? Ens podries explicar diferències i similituds dels dos estudis?

- Hi ha algunes diferències i similituds. Realment la manera d'impartir la docència d'ambdues universitats és molt semblant; és potser a l’hora de les avaluacions què és una mica diferent. El sistema de notes d'allà canvia: si treus menys d’un 6 has suspès l’assignatura, però tens dos intents més. 

Al menys en dues sessions per curs acadèmic has de fer un projecte connectat amb una empresa externa, o fer un esdeveniment per la classe. Jo diria que l’ensenyament a Salzburg és una mica més pràctic que a l’Autònoma, però després les classes normals són molt semblants: es basen en teoria, presentació i examen; o únicament en un examen si és quelcom referit amb números.

 

Les estudiants Anna Folch i Gisela Belmonte passejant per Salzburg.

 

Les estudiants Anna Folch i Anna Galobart (participant del programa Erasmus) passejant per Salzburg.

 

 

- Com ha estat la teva experiència d'estudiar i viure a Salzburg?

La veritat és que m’ha encantat, deixo un trosset del meu cor a Salzburg, per tota la gent que he conegut. Vaig passar molt temps a la meva habitació per la pandèmia, però no se’m va fer etern perquè tenia unes vistes a la muntanya i a un minibosc estupendes, i perquè vivia en una residéncia, on era molt més fàcil fer amics, i fer activitats amb ells.

L’experiència d’estudiar també ha estat positiva, les classes em van agradar molt, i els companys eren molt amables amb mi.

 

- Com és aquesta universitat austríaca i la vida quotidiana de la ciutat? És molt car viure-hi?

La universitat austríaca organitza esdeveniments de joc o de festa pels alumnes, a través de l'Associació d'Estudiants, qui realment prepara les activitats. La gent és bastant oberta com aquí, al estar al costat de la frontera d’Alemanya ho és molt més que en els pobles de l’interior. I he de dir que molta gent parla l’espanyol, i me n’he trobat algun que estava aprenent català.

Jo dirira  que el nivell de vida és un pèl més car que a Barcelona, però el transport públic està millor organitzat i és més barat.

 

- La FH Salzburg et va buscar l'allotjament per la teva estada? Comparties pis?

- La FH Salzburg et diu a on pots buscar pis, i tu desprès contactes amb aquesta agència. Jo des d’aqui recomano no fer-ho amb OEAD, perquè és més car, i ara sabent-ho aniria a l'agència SSTW. Vivia sola a la residència, però coneixia a bastant gent que també hi estava allà.

 

- Quins avantatges té cursar el Doble Grau de cara a la teva futura carrera professional?

- Diria que principalment et diferencies, i després que  col·labores amb projectes per empreses externes, i saps qué és el que necessiten com a companyia.

 

- Què diries als estudiants de l'Escola que estan pensant en cursar el Doble Grau Internacional per animar-los a fer-ho.

- Que s’animin ja que és una experiència molt bonica. Poder estudiar en dos llocs diferents és una oportunitat única. La universitat de Salzburg està molt bé per posar en pràctica alguns dels teus coneixements i la teva creativitat, i si vols aprendre alemany és un plus!

 

- En quin àmbit del sector turístic voldries dedicar-te professionalment? Creus que al haver cursat el Doble Grau et serà més fàcil assolir-ho?

- No ho sé encara, però els museus sempre m’han cridat l’atenciò, les estadístiques del turisme, la manera de promocionar-lo. Ara estic fent el meu treball de fi de grau sobre els museus i hem sembla un tema força interessant, així que potser aniré per aquest camí.

 

L'Anna Folch fent amics a Àustria.

 

L'Anna Folch fent amics a Àustria.

 

 

Notícies relacionades

Recuperem el Sector del Turisme

Making of "Let's regain the Tourism Sector!"

Totes les notícies