“Arxius de dones i dones als arxius”: projectes de recerca sobre l’arxivística i les dones

Seminari dones
La segona sessió del Seminari Permanent de Recerca sobre Arxivística i Gestió de Documents “Arxius de dones i dones als arxius” profunditzarà en aquells projectes de recerca sobre els arxius de dones i en els treballs de recerca de les doctorandes.

12/04/2019

El pròxim 14 de maig, l’ESAGED organitza la segona sessió dins del Seminari Permanent de Recerca sobre Arxivística i Gestió de Documents amb el títol “Arxius de dones i dones als arxius”, dins del marc de les activitats formatives del Programa de Doctorat d’Història Comparada Política i Social
L’acte, que es dirigeix a tota la comunitat científica i acadèmica, abordarà projectes de recerca sobre els arxius de dones a partir de les 16 h amb “Conservar la memòria de les dones” com a tema principal. A partir de les 18 h, les doctorandes presentaran les investigacions que estan portant a terme actualment per tal d’afavorir el diàleg entre doctors i doctorands sobre el mètode de recerca arxivístic. A continuació podeu consultar el programa:

Programa 

16 a 18 h Conservar la memòria de les dones

  • Núria Jornet (professora titular de la Universitat de Barcelona). El Centre des archives du féminisme, de la Universitat d’Angers (França): un model per a la gestió, conservació i difusió de la memòria feminista.
  • Emma de Ramón (directora del Archivo Nacional de Chile). Projecte “Archivo Mujeres y Géneros” del Archivo Nacional de Chile.
  • Zuriñe Piña, Beatriz Ovejero, Patricia Casado. El paper de la dona a les Ciències de la Documentació des de l’Antiguitat.
18 a 20 h Presentació de les investigacions en curs dels estudiants de doctorat
  • Josefina Solà Gasset. "La memòria de les dones esportistes"
  • Maria Elena Porras. "Arxius, Estat i memòria històrica a Ecuador".
  • Andrea Rovira. El tractament de la documentació en els arxius de palau del pròxim Orient Antic: indicis d'un sistema de gestió documental. Els casos d'Ebla i Mari.

Per tal d’assistir al seminari, és necessari inscriure’s prèviament al següent enllaç

En el cas de l’assistència al seminari de manera online, els participants rebran les claus d’accés i les instruccions via correu electrònic abans de la sessió.