2ª edició del Curs en Islamisme Gihadista de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials

Curs sobre Gihadisme ICPS

El coordinador és Jofre Montoto, autor del llibre “Gihad, l’amenaça de l’islamisme radical a Catalunya” i alumni de l’Escola, i ponent d’una de les sessions impartides al curs, que durarà del 14 al 28 de juny. Les inscripcions ja estan obertes.

15/05/2018

L’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) organitza una segona edició del Curs “L’Islamisme Gihadista, un fenomen global a Catalunya: anàlisi, prevenció i contranarrativa”, amb l'exestudiant Jofre Montoto com a coordinador.

El curs reapareix per formar a professionals i/o acadèmics de la seguretat, i a totes aquelles persones interessades en conèixer més profundament la ideologia i característiques operatives del gihadisme.

La formació s’organitza en 5 sessions:

  • Dijous 14 de juny, de 16 a 19:30 hores. “Confrontació de la ideologia gihadista: dels orígens de l’Islam a l’islamisme polític i la doctrina del takfir”, a càrrec de Jofre Montoto, titulat en el Màster en Seguretat i Prevenció de l'Escola i expert en gihadisme. La sessió abordarà temes com l’origen de l’islam i els califats, el panarabisme, la conformació intel·lectual del gihadisme, el takfir o l’11S i el terrorisme global.
  • Dimecres 20 de juny, de 16 a 19:30 hores. “Seguretat i acció policial contra el gihadisme a Catalunya”. A càrrec de Jordi G., comandament dels Mossos d’Esquadra, que explicarà els mitjans d’expansió del Moviment Gihadista Global (MGC), els processos de radicalització a Catalunya, l’organització i planificació del gihadisme i les operacions policials antiterroristes.
  • Dijous 21 de juny, de 16 a 20 hores. Taller a càrrec de Marta Casas, experta en gestió de la diversitat i la convivència, sobre com es pot combatre la radicalització entre una comunitat en perill de ser estigmatitzada. I posteriorment, Anna Teixidor, periodista de TV3 i autora de documentals com “Desarmar Estat Islàmic”, impartirà la conferència: “Dels Foreign Fighters als atemptats del 17A”.
  • Dimecres 27 de juny, de 16 a 19:30 hores. “Les variables explicatives de l’islamisme radical. Les causes i els facilitadors del terrorisme gihadista”. De Xavier Torrens, professor, analista polític i autor de diversos capítols sobre gihadisme, que oferirà un anàlisi dels factors determinants i facilitadors causants del gihadisme i la ideologia política amb què se sustenta.
  • Dijous 28 de juny, de 16 a 19:30 hores. “El terrorisme individual: origen, característiques i tendència”. De la mà de Mario Toboso, autor del llibre “Lobos de Occidente: El terrorismo invidual como elemento emergente y evolución táctica de Al-Qa’ida”.
Les sessions tindran lloc a la seu de l’ICPS (C/ Mallorca, 244 pral.) de Barcelona, i el preu total del curs és de 180 euros. Per inscriure’s, cal formalitzar el pagament i completar aquesta butlleta d’inscripció. Les places són limitades.

Per a més informació, consulta el programa del curs.

 

Notícies relacionades

Repte Mou-te per la UAB

El 5è repte 'Mou-te per la UAB' premia la mobilitat sostenible

La cinquena edició d’aquesta iniciativa ara també permetrà bescanviar els quilòmetres pel Campus caminant, en bici, en patinet, en transport públic col·lectiu i/o compartint cotxe per descomptes i regals. Les persones ja es poden enregistrar amb l’app Cyclogreen i acumular cicles fins el 15 de novembre. Llegir més

Totes les notícies