Actualitat

Cel·lules tumorals

Descriuen un mecanisme que dificulta la proliferació de les cèl·lules canceroses i indueix la seva mort

Una col·laboració entre la UAB i el VHIR ha permès identificar el mecanisme pel qual els inhibidors de la proteïna kinasa ERK5 dificulten la proliferació de les cèl·lules canceroses i indueixen la seva mort. Els resultats, obtinguts en línies cel·lulars de tumors humans, demostra que la inhibició d’ERK5 activa l’autofàgia citotòxica, un procés que desencadena la mort de la cèl·lula cancerosa, sense afectar les cèl·lules sanes. Combinar la inhibició d’ERK5 amb quimioteràpia podria millorar el tractament del càncer.

Servei Estabulari UAB

El Servei d'Estabulari: noves instal·lacions per a la recerca d'excel·lència

L’ampliació i renovació del Servei d’Estabulari, duta terme segons els requeriments de la Generalitat per als centres usuaris d’animals d’experimentació, permetran potenciar la recerca d’excel·lència de la Universitat, captar nou talent investigador i enfortir la transferència i valorització de coneixement.

Congres AEBioS 2021

L'AEBioS organitza el seu 5è congrés per tractar temes de bioseguretat i biocontenció

L'Asociación Española de Bioseguridad (AEBioS) organitza, els dies 29, 30 de setembre i 1 d'octubre, el seu 5è Congrés Nacional a la seu Afundación de Pontevedra.

Els reptes per a la bioseguretat són molts i variats, especialment pels ràpids avenços tecnològics o per la globalització, que facilita l'aparició i ràpida distribució de virus emergents com el SARS-CoV-2. Aquests i d'altres temes del camp de la bioseguretat i la biocontenció seran tractats per experts en la matèria.

Curs de postgrau sobre bioseguretat

10a edició del curs "Estratègies en Bioseguretat i Biocontenció"

Obert el període d'inscripció per al curs d'especialització "Estratègies en Bioseguretat i Biocontenció" (10a edició) que s'impartirà del 31 de gener al 4 de febrer de 2022 en horari intensiu. Aquest curs, organitzat per les facultats de Biociències i de Veterinària de la UAB, compta amb la col·laboració del Comitè de Bioseguretat, de l'IRTA-CReSA i del CRAG. Està preferentment dirigit a tècnics, graduats i professionals del sector biomèdic, biotecnològic, veterinari i agroalimentari.

Més informació UAB

Més informació UAB

Més informació UAB

Més informació UAB

Més informació UAB

Més informació UAB