Activitats
Dimarts, 7 Maig 2024
Dia · Setmana
13:30
Seminari QUIT: Gènesi, funció i característiques de les plataformes ¿austeres¿
Descripció:
Seminari QUIT (en italià): Gènesi, funció i característiques de les plataformes “austeres”, a càrrec de l’investigador de l’INAPP (Istituto Nazionale per l’Analisi delle Politiche Pubbliche) Massimo de Minicis.
A través d'una anàlisi de la literatura internacional clau, s’explora la naturalesa, la gènesi i les principals característiques d'un nou capitalisme i model de negoci que va sorgir a principis dels anys 2000 i, més concretament, després de la crisi financera de 2008. Aquest nou model de negoci es defineix com l'economia de plataforma digital. L'objectiu d'aquest seminari és descriure què és una plataforma digital i quan, segons la literatura, es pot definir un sistema complex de programari i maquinari presents a la web com una plataforma austera, centrant-se en una teoria específica de l'aparició del model anomenat capitalisme de plataforma. La presentació també examina les principals característiques d'una plataforma, una classificació i una descripció del paper que juguen els algoritmes i algunes dades sobre el context de la plataforma italiana. Finalment, s’analitzen els mecanismes i mètodes organitzatius de la gestió algorítmica a través d'exemples concrets de rendiment de treball en plataformes austeres de delivery.
Ubicació: Sala de Reunions de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
Data: Dimarts 7, Maig de 2024 - 13:30h
Dijous, 9 Maig, 2024
10:00
Jornada «La transferència de coneixement en ciències socials i humanitats»
Descripció:
La Xarxa AccessCat, amb el suport del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UAB i de l’AGAUR a través dels Ajuts per a Xarxes d’R+D+I (2021XARDI00007) i la col·laboració del Parc de Recerca UAB i de la Direcció General de Transferència de Coneixement de la Generalitat de Catalunya, organitza una jornada per apropar la transferència de coneixement als investigadors i institucions dels àmbits de les ciènciès socials i les humanitats.
L'esdeveniment, adreçat al personal docent i investigador i personal tècnic i de gestió de totes les universitats catalanes, posarà l'accent en dos aspectes fonamentals: entendre la tipologia de transferència que es pot fer des dels camps de les ciències socials i les humanitats, i els mecanismes d’avaluació del seu impacte.
Per participar a la jornada cal inscripció prèvia. Les inscripcions es tancaran el 29 d’abril o quan s'arribi al màxim d’aforament permès.
PROGRAMA
9.30 h -10.00 h Registre de participants
10.00 h - 10.15 h Benvinguda institucional, a càrrec de Laia Arnal, directora general de Transferència i Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i Javier Lafuente, rector de la UAB.
10.15 h - 10.45 h Valorització social de la recerca en Ciències Socials i Humanitats. Aprenent del sexenni de transferència, conferència a càrrec de Julia Olmos, catedràtica en Organització d’Empreses i membre d’INN4ALL, grup de recerca d’Innovació, Ciència i Societat (UV).
10.45 h - 11.15 h Pausa cafè
11.15 h - 12.15 h Taula rodona moderada per Lídia Aguilera, directora d’Innovació (CaixaResearch Institute): De què parlem quan parlem de transferència de coneixement en Ciències Socials i Humanitats?
- Jordi Balló, director del Departament de Comunicació (UPF).
- Jordi Collet, catedràtic de Sociologia de l’educació (UVic-UCC).
- Anna Matamala, investigadora principal de TransMedia Catalonia (UAB) i directora de la Xarxa AccessCat.
- Laura Sáez, sòcia i coCEO de CoRegistros, S.L.U. i professora associada (UB i IQS).
12.15 h - 13.15 h Taula rodona moderada per Manel González-Piñero, director d’Innovació (CREB UPC) i professor de la Facultat d’Economia (UB) i de l’ESMUC: Com avaluem la transferència de coneixement en Ciències Socials i Humanitats? Indicadors i impacte social.
- Marcos Paz, tècnic de Transferència de Coneixement (UOC) i membre del Grup de Treball de RedOTRI en Transferència en Ciències Socials i Humanitats.
- Nadal Bayà, cap de l’Àrea de Transferència del Coneixement (AGAUR).
- María José Herrero, sòcia del projecte europeu Revalorise i responsable de Connexió amb l’Ecosistema. Servei de Suport a l’Emprenedoria i la Innovació (UC3M).
- Teresa Sordé Martí, catedràtica de Sociologia (UAB).
13.15 h - 13.45 h Conclusions a càrrec d’Anna Matamala, directora de la Xarxa AccessCat, i cloenda institucional a càrrec de Rosa María Sebastián Pérez, vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB.
Ubicació: Sala d'actes del Rectorat UAB (Campus de la UAB)
Data: Dijous 9, Maig de 2024 - 10:00h
Organitzador: Xarxa AccessCat, amb el suport del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UAB i de l¿AGAUR a través dels Ajuts per a Xarxes d¿R+D+I (2021XARDI00007) i la col·laboració del Parc de Recerca UAB i de la Direcció General de Transfe
13:00
Xerrada de pràctiques: treballar en el tercer sector
Descripció:
Xerrada de pràctiques opcional: treballar en el tercer sector.
Organitza la Unitat d'Emprenedoria del Servei d'Ocupabilitat.
9 de maig a les 13.00 h a l'Aula 12.
Cal inscripció prèvia.
Ubicació: Aula 12
Data: Dijous 9, Maig de 2024 - 13:00h
Dimarts, 14 Maig, 2024
15:00
Seminari INCASI Living Lab: "La realidad social y económica de Cuba: reflexiones de los procesos de igualdad/desigualdad y de las políticas públicas"
Descripció:
Seminari INCASI Living Lab: "La realidad social y económica de Cuba: reflexiones de los procesos de igualdad/desigualdad y de las políticas públicas".
"Economía cubana: desempeño y desafíos", a càrrec d'Anicia García Álvarez (Centro de Estudios de la Economía Cubana, Universidad de la Habana).
"Panorama de las desigualdades en la sociedad cubana actual", a càrrec de María del Carmen Zabala Argüelles (Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales, Universidad de la Habana).
"Juventudes rurales: diálogo entre las políticas y las desigualdades sociales", a càrrec de Yenisei Bombino Companioni (Departamento de Sociología, Universidad de La Habana).
Ubicació: Sala de Juntes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia/En línia
Data: Dimarts 14, Maig de 2024 - 15:00h
Dimarts, 21 Maig, 2024
13:00
Plenari final del Cicle sobre Crisi Ecosocial a la Facultat
Descripció:
Plenari final del Cicle sobre Crisi Ecosocial a la Facultat: Les universitats i la transició ecosocial: unes relacions sospitoses. Anàlisi i debat sobre el paper de la universitat en la crisi ecològica, climàtica i energètic.
Es farà el dimarts 21 de maig a les 13 h a l'aula 1 de la Facultat.
El Cicle formatiu sobre Crisi Ecosocial s’ha organitzat amb el suport de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia i la Fundació Autònoma Solidària, a través del projecte ECF4CLIM (IGOP). El Cicle Formatiu consta de 5 conferències i 5 tallers + una sessió de cloenda (vegeu el programa sencer AQUÍ). Totes les conferències estan obertes a tota la comunitat universitària.
Per a més informació cal adreçar-se a l'enllaç.
Ubicació: Aula 1 de la Facultat
Data: Dimarts 21, Maig de 2024 - 13:00h
Data fi: Dimarts 21, Maig de 2024 - 14:30h
Dijous, 23 Maig, 2024
13:00
Xerrada de pràctiques: encarar el futur: la mirada dels alumni
Descripció:
Xerrada de pràctiques obligatòria: encarar el futur: la mirada dels alumni.
Organitza Alumni.
23 de maig a les 13 h a la Sala d'actes.
Ubicació: Sala d'actes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
Data: Dijous 23, Maig de 2024 - 13:00h