Activitats
Dilluns, 13 Maig 2024
Dia · Setmana
13:00
Apiteca: el brogit de la comunitat
Descripció:
El proper 13 de maig, entre 13-14 h. i amb motiu del Dia Mundial de les Abelles, s'ha organitzat una xerrada a la Planta 0 de la Biblioteca sobre el projecte de ciència ciutadana “Apiteca: el brogit de la comunitat” que ha gestat la Biblioteca Pública Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat conjuntament amb l’empresa.
Es tracta d’una iniciativa dins el marc de The Europe Challenge, amb l l’objectiu de descobrir noves maneres de treballar i viure a l’Europa actual, tot i construint un medi més saludable i sostenible com a gran repte de les societats actuals.
Ubicació: Biblioteca de Veterinària UAB
Data: Dilluns 13, Maig de 2024 - 13:00h
Dimarts, 14 Maig, 2024
12:00
L'ús de la Intel·ligència Artificial en la docència universitària: percepció i ús a la Facultat de Veterinària
Descripció:
El grup de Innovació docent de la Facultat de Veterinària (INNOVET), us convida a la sessió de formació sobre “L’ús de la Intel·ligència Artificial en la docència universitària: percepció i ús a la Facultat de Veterinària ”, que tindrà lloc el dimarts 14 de maig de 12 a 14h a la Sala d’Actes de la Facultat de Veterinària.
Durant la sessió presentarem els resultats d’una enquesta de percepció realitzada a la Facultat i presentarem un recull d’eines basades en la IA que poden assistir a la docència i la recerca. La jornada conclourà amb la ponència del professor Sergi Robles, de l’Escola d’Enginyeria.
Ubicació: Sala d'Actes de la Facultat de Veterinària
Data: Dimarts 14, Maig de 2024 - 12:00h
Data fi: Dimarts 14, Maig de 2024 - 14:00h
Divendres, 17 Maig, 2024
10:30
El dictamen de carns fresques aviàries i cunícoles i la inspecció de carn de caça major: tres casos pràctics en comunitats de pràctica de l'Agència de Salut Pública de Catalunya
Descripció:
Jornada que organitza l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) a la Facultat sobre el dictamen de carns fresques aviàries, cunícoles i inspecció de carn de caça major: tres casos pràctics en Comunitat de Pràctica.
Com alumnat, PDI, PIF i PTGAS de la Facultat hi esteu convidats/des.
A la Jornada no només s'hi presentarà informació sobre inspecció de salut pública, serà l'oportunitat de conèixer en detall una metodologia de treball en equip i aprenentatge col·laboratiu com són les comunitats de pràctica (CoP) de l'ASPCAT.
Ubicació: Sala de Graus de la Facultat
Data: Divendres 17, Maig de 2024 - 10:30h
Data fi: Divendres 17, Maig de 2024 - 14:30h
Dijous, 27 Juny, 2024
13:00
«L'escalfament global s'està accelerant? Som a temps per parar-lo a 1,5, a 2 o a 3 ° C?»
Descripció:
Pep Canadell, director executiu de Global Carbon Project (GCP) i cap de recerca a l’Agència Nacional de Ciència d’Austràlia (CSIRO), imparteix aquesta conferència organitzada per la Facultat de Biociències i el CREAF, dels quals és, respectivament, exalumne i assessor científic.
Les emissions de gasos d’efecte hivernacle, que provenen principalment dels combustibles fòssils i dels sistemes agrícoles, continuen creixent i l'augment de les seves concentracions atmosfèriques s’està accelerant en els últims anys. Aquest augment continuat posa en perill assolir els objectius marcats en l’Acord de París de 2016: la reducció progressiva de gasos d’efecte hivernacle fins al 2050, en què caldria aconseguir zero emissions netes (igualar la quantitat que s’emet amb la quantitat que es capta) per limitar l’escalfament global a molt per sota de 2 º C, preferiblement a 1,5 º C respecte als nivells preindustrials.
Canadell abordarà en la seva xerrada qüestions com: S’està accelerant l’escalfament global, com apunten alguns experts? Serem capaços d’assolir l’objectiu d’aturar-lo als 1,5 º C o, almenys de no superar els 2 º C marcats per París? Quins esforços calen i per part de qui? Quins són els perills de no aconseguir-ho?
Global Carbon Project (GCP) és un organisme format per desenes de científics internacionals de més de 90 institucions que des de 2006 aporta anualment informació detallada sobre les fonts i embornals naturals i antropogènics de diòxid de carboni. Els seus informes són font de referència per a l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) i el Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC), que informa sobre el canvi climàtic causat per les activitats humanes.
La conferència, compta amb la col·laboració de la Societat Catalana de Biologia, a través de la seva Secció Territorial del Vallès. Oberta a tothom, la conferència es pot seguir també pel canal Youtube de la Facultat de Biociències.
Ubicació: Sala d'Actes de la Facultat de Ciències i Biociències
Data: Dijous 27, Juny de 2024 - 13:00h
Organitzador: UAB i CREAF