Activitats
Dissabte, 17 Desembre 2022
Dia · Setmana
12:30
Presentació del llibre "Arauco" de Juan Manuel Zurita
Descripció:
El proper 17 de desembre el professor del Departament de Filologia Hispànica de la UAB Jose Manuel Zurita, presenta la seva primera novel·la, "Arauco". L'acte, que tindrà lloc a la llibreria Documenta, comptarà amb la intervenció de la periodista Lilian Neuman, i l'editor de Comba, Juan Bautista.
Ubicació: Llibreria Documenta (C. Pau Claris, 144. Barcelona)
Data: Dissabte 17, Desembre de 2022 - 12:30h
Divendres, 24 Març, 2023
15:00
Bioblitz UAB 2023: Vine a trobar plantes i animals al campus
Descripció:
La segona edició del Bioblitz de la Universitat dona continuïtat a la iniciativa de ciència ciutadana per avaluar la biodiversitat del campus engegada l’any passat i permetrà ampliar el coneixement sobre els diferents ambients i organismes que conté el campus universitari. Es tracta d’una oportunitat única per aprendre metodologies per a l’estudi de la natura que sovint són difícils de conèixer de ben a prop. Les persones que hi participin poden col·laborar en el mostreig de diferents grups de plantes i animals sota el guiatge de persones expertes en biologia de camp, que els ensenyaran com estudiar els diferents tipus d’éssers vius.
El projecte està finançat per la FAS (Fundació Autònoma Solidària), en col·laboració de l’oficina de Medi ambient de la UAB.
Ubicació: Plaça Cívica, UAB
Data: Divendres 24, Març de 2023 - 15:00h
Data fi: Dissabte 25, Març de 2023 - 14:00h
Organitzador: Fundació Autònoma Solidària, en col·laboració amb l'Oficina de Medi Ambient, UAB
Correu electrònic: Sandra.Saura@uab.cat
Divendres, 20 Octubre, 2023
09:30
II Jornada «Ciència i emprenedoria en femení. Superem la síndrome de la impostora»
Descripció:
En el marc de la Setmana de la Innovació de la UAB, té lloc la segona edició d’aquesta jornada, per donar visibilitat als referents femenins en innovació i emprenedoria del campus de la Universitat, identificar necessitats i crear xarxa.
En aquesta ocasió s’hi tracten les limitacions internes i externes amb què es troben les investigadores i s’hi exploren les experiències personals, els desafiaments i les estratègies per superar la síndrome de la impostora i trencar amb el sostre de vidre.
Hi participen destacades expertes i professionals, que compartiran els seus coneixements, investigacions i experiències pràctiques.
Programa de la Jornada i formulari d’inscripció
Ubicació: Sala de Teatre UAB
Data: Divendres 20, Octubre de 2023 - 09:30h
Data fi: Divendres 20, Octubre de 2023 - 13:00h
Organitzador: UAB
Dijous, 16 Novembre, 2023
10:40
Vagó de la Ciència: parlem de regulació emocional, addiccions comportamentals i substàncies i suïcidi en adolescents
Descripció:
El professor Joaquim Limonero ocupa el seient de l’expert del Vagó de la Ciència d'aquesta setmana que fa el trajecte des de la UAB a Plaça de Catalunya a 10,42 h i el viatge de tornada a les 11,28 h. Limonero, investigador del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació, xerrarà amb les persones usuàries del tren sobre la regulació emocional, les addicions comportamentals i les substàncies i suïcidi en adolescents.
El professor Limonero ha participat en els pòdcasts del Vagó de la ciència, que es poden consultar en aquest enllaç.
Ubicació: Vagó de la Ciència, FGC. UAB-BCN, 10,42 h - BCN-UAB 11,28 h
Data: Dijous 16, Novembre de 2023 - 10:40h
Data fi: Dijous 16, Novembre de 2023 - 12:30h
Dilluns, 27 Novembre, 2023
09:15
Jornada "L'aplicació de les noves tecnologies al patrimoni cultural"
Descripció:
La VI Jornada Art i Patrimoni a la Seu d’Ègara que se celebra enguany dedicada a «L’aplicació de les noves tecnologies a la història de l’art antic i medieval. Estat actual i reptes de futur» acosta la ciutadania a una nova manera de mirar el patrimoni cultural i, alhora, crear un espai de reflexió i debat sobre el paper de les noves tecnologies.
L’activitat, que comptarà amb la participació d’especialistes provinents de diferents institucions i universitats, és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa amb l’associació Terrassa amb la Seu d’Ègara (TASE) i la xarxa CORE de Patrimoni Cultural de la UAB, que agrupa més de 40 grups i centres de recerca, instituts, escoles i departaments universitaris, així com infraestructures de recerca i serveis cientificotècnics en col·laboració amb el sector públic i privat.
Al llarg de la Jornada els ponents analitzaran nous instruments digitals que permeten avançar en el coneixement dels monuments i les obres d'art (digitalització 3D, realitat virtual, immersiva i augmentada, videomapping).
L’escenari de la trobada, la Seu d’Ègara, és un conjunt monumental que ja ha estat escenari d'iniciatives que demostren aquesta transició digital, com el videomapping realitzat l’any 2019, o la fotogrametria digital de Sant Miquel impulsada per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. Recentment, en el marc del projecte Giravolt de la Generalitat de Catalunya, s’ha escanejat una desena d’objectes del fons del Museu de Terrassa corresponents a les etapes ibèrica i romana.
L’assistència és gratuïta, però requereix inscripció prèvia. El període d'inscripció finalitza el 23 de novembre.
Ubicació: Seu d'Ègara (Plaça del Rector Homs, s/n, Terrassa)
Data: Dilluns 27, Novembre de 2023 - 09:15h
Data fi: Dilluns 27, Novembre de 2023 - 19:00h
Organitzador: Xarxa CORE de Patrimoni Cultural UAB