Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental

El Premi a l'Excel·lència Docent distingeix "la implicació i el compromís" de Carme Mangiron

01 juny 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Carme Mangiron, professora del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental, ha rebut el IV Premi a l'Excel·lència Docent de la UAB en un acte que ha tingut lloc avui al Rectorat en el marc de la quarta Jornada d'Innovació Docent. El rector Javier Lafuente ha afirmat que aquest guardó reconeix "la implicació i el compromís de la doctora Mangiron amb l'alumnat".

Carme Mangiron

El degà de la Facultat de Traducció i Interpretació, Albert Branchadell, que ha actuat com a padrí de la premiada, ha explicar que, des del moment en què la va conèixer, va "veure que era una persona amb futur", i ha elogiat les seves qualitats, entre les quals ha destacat la dedicació i la modèstia. Branchadell ha reivindicat que Mangiron no és una excepció ja que el centre compta amb "un estol de docents excel·lents" en el qual destaca particularment la qualitat de les professores: "l'excel·lència docent a la Facultat -ha assegurat- es basa en el poder femení".

Lafuente, per la seva banda, ha destacat que "la UAB és un referent en qualitat i innovació docent", fet que li permet emprendre "projectes ambiciosos com l'ECIU University", una iniciativa internacional basada en metodologies docents innovadores i multidisciplinàries. El rector ha agraït la tasca realitzada per la Coordinació de Formació i Innovació Docent de l'Institut de Ciències de l'Educació i per la Unitat de Formació i Desenvolupament Professional, i s'ha congratulat perquè aquesta quarta edició suposa "la consolidació" del premi d'excel·lència docent, un reconeixement a "l'actiu més valuós" de la UAB.

Un cop ha rebut el premi, Mangiron ha ofert una classe magistral als assistents titulada "La cuina de la docència", en què ha detallat "els ingredients, la preparació i un tastet" del que considera que ha de ser una "docència saludable", on juguen papers destacats aspectes com ara la capacitat autocrítica del docent o el coneixement de l'alumnat a qui s'imparteixen les classes. La professora ha tancat la seva intervenció retent homenatge als seus alumnes, dels quals ha afimat que "sempre puc aprendre alguna cosa".

L'acte ha comptat també amb l'actuació del Cor de Cambra de la UAB i les intervencions del president del Consell Social, Gabriel Masfurroll, i la vicerectora d'Estudis i Innovació Docent, María Valdés. Masfurroll ha emfatitzat el caràcter vocacional de la docència i s'ha dirigit a Mangiron per afirmar: "Quan una cosa es fa amb veritable vocació, es fa molt bé, com és el teu cas". Valdés, per la seva banda ha declarat que "aquest és el tipus de professorat que volem a la UAB, capaç de connectar amb l'alumnat".

Dins de