Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Geologia

El departament

Imatge capçalera

Presentació del departament

Dinamisme i renovació constant potencien la nostra raó de ser: oferir una docència i una recerca de qualitat pensant en els estudiants i investigadors en formació. Des del 1971 formem professionals i personal investigador en totes les disciplines de les Ciències de la Terra.

Les característiques del nostre departament ens permeten impulsar un valor fonamental per a nosaltres: la proximitat amb l’estudiant. Estem compromesos amb els principis fonamentals del paper de la universitat, difonent el coneixement amb independència, rigor i des del pluralisme. Tot això, ho fem integrats en un campus gran, ple d’avantatges de recerca, docents, logístiques i socials.

En l’àmbit de la docència la nostra oferta va més enllà dels estudis de Grau en Geologia, ja que, la nostra tasca formativa inclou diversos postgraus propis i en col·laboració amb altres departaments o universitats (màsters sobre Geologia, Paleontologia, Ciències dels Materials i Ciències de l’Educació, etc.). També oferim altres cursos que van des de la divulgació fins a la més especialitzada actualització. Volem seguir sent un centre que es distingeixi pel caràcter aplicat dels seus estudis. Així doncs, donem molta importància al treball de camp que es realitza en forma de sortides, campaments i a les pràctiques externes amb empreses i institucions.

En l’àmbit de la recerca treballem en diverses línies d’investigació, abastant camps com la geologia ambiental, els recursos naturals (aigua, petroli i altres recursos minerals), la dinàmica de la Terra, la paleontologia, la ciència de materials, etc. Ho fem en interacció amb altres centres de recerca i universitats de tot el món. Les investigacions actualitzades de manera permanent i la recerca de nous conceptes en geologia, són indispensables en la adaptació i la interacció amb el món laboral. Aquesta recerca de qualitat també va orientada a la formació d’investigadors en el camp de la Geologia gràcies a beques i contractes propis o externs.

Esperem que la informació que trobis en aquest web t’interessi i et motivi per venir al nostre departament. No dubtis contactar amb nosaltres per a tot allò que consideris necessari.

Benvingudes i benvinguts al Departament de Geologia de la UAB!

La direcció del departament.