Trobada entre Margarita Arboix i Carles Puigdemont

Reunió de Carles Puigdemont amb Margarita Arboix

La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix, es va reunir amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, en una trobada institucional que va tenir lloc l'11 de juliol, al Palau de la Generalitat.

11/07/2017

A la trobada, Margarita Arboix va convidar Carles Puigdemont a participar en els actes de commemoració del cinquantè aniversari (1968-2018) de la Universitat Autònoma de Barcelona que s’iniciaran el 21 de setembre pròxim, amb la cerimònia d'inauguració del curs 2017-2018 -el que en fa cinquanta-. L'acte tindrà lloc al Monestir de Sant Cugat del Vallès, tal com va ser la primera inauguració de curs de la UAB, el 1968. Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la Unesco, farà la lliçó inaugural.

El programa commemoratiu abastarà els cursos 2017-2018 -amb un acte central al voltant del 6 de juny de 2018, data concreta de creació- i el 2018-2019, i ha de servir per recordar el passat, analitzar el present i, sobretot, preparar el futur de la Universitat: “no tindrà només un caràcter lúdic sinó que serà també una oportunitat per replantejar-nos la Universitat del futur", va explicar al president la rectora Arboix.

Preocupació pel finançament
 
D’altra banda, durant la trobada, la rectora va transmetre al president la seva preocupació per la manca de finançament que pateix la universitat catalana en general i la UAB en particular, amb problemes com la pèrdua de talent o l'envelliment de les infraestructures, fet que fa més urgent que mai establir un sistema de finançament just i perdurable en el temps.

Arboix va reivindicar el paper primordial que la universitat ha de tenir en la construcció del present i el futur de la nostra societat i va advertir que el greu problema de manca de relleu generacional que pateixen les plantilles de les universitats pot assolir un punt de no retorn.

 

Notícies relacionades

Projecte de divulgació de La Marató de TV3 a la UAB

La UAB i la Fundació La Marató de TV3 han organitzat un cicle de "conferències-masterclass" per a donar a conèixer les claus de l'èxit de La Marató, des de diferents vessants. La Fundació portarà destacats professionals a les aules, que les impartiran durant el curs que la UAB celebra el 50è aniversari. Llegir més

L’IGOP celebra el 10è Aniversari

Dijous, 28 de setembre, a les 18 h, a l’Auditori del Parc Tecnològic Barcelona Nord, l'IGOP celebra els deu anys de la seva creació amb un debat-col·loqui amb els investigadors Teresa Caldeira i Fernando Vallespín, un vídeo commemoratiu i un concert de Monique Makon. Llegir més

Totes les notícies