Sala de premsa Premsa i mitjans

Núria Picas presenta “Córrer per ser lliure” amb el suport del CAU

nuriapicas
La corredora Núria Picas ha presentat el seu llibre i ha aprofitat per parlar de la seva trajectòria esportiva, des dels seus inicis fins els seus propers reptes. L’activitat ha estat organitzada pel Club Alpí Universitari (CAU).

03/12/2015

"El cervell és el muscle més important. El patiment és momentani, però el plaer és etern"

El Club Alpí Universitari (CAU) va organitzar la jornada d’ahir una conferència on Núria Picas (1976, Manresa) la corredora de muntanya i guanyadora de la Copa del Món d’Ultra Trails, va presentar el seu primer llibre, “Córrer per ser lliure”, i va donar un repàs a la seva trajectòria esportiva. L’acte, que va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’edifici l'Àgora, va comptar també amb la presencia de Manel Sabés Xamaní, vicerector de Relacions Institucionals i Territori, i amb un membre del CAU, que va moderar la trobada.

“Al llibre no trobareu com guanyar una UltraTrail. Trobareu una biografia” Quan l’esport es converteix en una forma de vida, és difícil diferenciar entre l’ofici i el temps lliure. Això ho sap bé la Núria Picas, que viu en contacte amb la muntanya des de ben petita, quan els seus pares van començar a inculcar-li la passió per la natura. La corredora situa l’1 doctubre del 2011 com a punt d’inflexió a la seva carrera, el moment en que es va començar a donar a conèixer i va aconseguir el primer lloc a la cursa de Cavalls del Vent, or que es repeteix quatre vegades al seu palmarès des d’aleshores.

Un bon entrenament és important, i la Núria alterna la cursa amb l’alpinisme i l'escalada, i des de ben petita el seu lloc preferit per a tal combinació són les muntanyes de Montserrat.  Però, més enllà de la condició física, ella posa èmfasi en “el cervell com a muscle més important”. Qui cerqui la recepta de l’èxit, no la trobarà en el seu llibre, recalca, sinó resideix en detalls senzills: saber distribuir mentalment les curses en faccions més petites per anar complint els objectius a curt termini i, sobretot, la música adequada per a cada moment. “Com que el més difícil no es córrer ràpid, sinó saber córrer lent per reservar energies, normalment escolto a Lluis Llach”, comenta.

La superació personal és una constant a la seva vida. Amb 22 anys, setmanes després de córrer la seva primera marató a l’Aneto, la seva progressió es va veure truncada per un accident a Montserrat, on es va trencar l’os astràgal del peu esquerre, l’os que sosté tot el pes del cos. Quan els metges li van dir que no podria tornar a córrer, ningú s’esperava que al 2012 aconseguís un dels guardons més preuats, la Copa del Món d’UltraTrail, i que fos convocada per la selecció espanyola de corredors de muntanya, fet que no canvia els seus sentiments catalanistes. Malgrat tot els èxits, encara queden reptes: des de guanyar la Ultra Trail World de Montblanc fins a fer una expedició a la tardor, pot ser a la Patagònia.

La xerrada va finalitzar amb un torn de preguntes moderat per un membre del CAU. Però si voleu conèixer millor a la protagonista de la xerrada, podeu llegir l'entrevista que se li va fer després de l'acte.

Club Alpí Universitari (CAU)
El CAU es dedica a organitzar i fomentar la pràctica de l'alpinisme i el muntanyisme. Aquest col·lectiu de la UAB que ha complert tretze anys aquest setembre i que es reuneix cada dilluns de 13.45h a 14.45 h al Centre de Recursos de la Plaça Cívica del Campus UAB per organitzar pròximes sortides.