Sala de premsa Premsa i mitjans

Nova etapa del programa Magnet, contra la segregació escolar

FamiliaLupa
Lluitar contra la segregació escolar des de la perspectiva de la innovació és l'objectiu del programa Magnet, que el dijous, 5 d’abril, ha presentat la seva nova etapa a l’Escola Miralletes de Barcelona. Organitzat per la Fundació Jaume Bofill, compta amb la col·laboració de l’ICE de la UAB juntament amb altres organismes d’educació.

04/04/2018

Aquest programa s’adreça a aquells centres educatius que tenen una composició social desequilibrada respecte al territori on es troben, i que compten amb un equip docent compromès amb el canvi i la innovació.

La Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB uneixen esforços per fer front a la problemàtica de la segregació escolar, amb la col·laboració dels municipis amb el programa Magnet.

"Magnet, Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa que promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució de referència en un camp del coneixement específic, la qual ha de permetre el desenvolupament d’un projecte educatiu innovador i de qualitat, que es converteixi en un projecte a seguir en el seu territori. S’adreça a aquells centres educatius que tenen una composició social desequilibrada respecte al territori on es troben, i que compten amb un equip docent compromès amb el canvi i la innovació.

La presentació ha comptat amb l’assistència dels directors dels 5 centres educatius de la fase pilot i les 5 institucions amb les que van col·laborar, els dels 9 centres educatius de la nova onada i les 9 institucions que se sumen al projecte,  representants dels SSTT i dels Ajuntaments implicats.

Anna Cros, directora de l’ICE de la UAB ha parlat de la importància de la formació en processos de transformació i d’innovació educativa i també ha explicat l'assessorament que ofereix el programa als equips docents i també activitats formatives i d’intercanvi d’experiències entre els centres Magnet.

La iniciativa que enguany arriba a la seva sisena edició, obre del 9 d’abril al 15 de maig la convocatòria per seleccionar els 15 centres educatius que entraran al programa el curs 2018-2019.

Per entrar al programa Magnet cal un compromís explícit de l’equip directiu pel desenvolupament i l’avaluació del projecte d’aliança i d’innovació, així com un acord del claustre i la participació del 80% dels docents en les activitats formatives.

Al web del programa Magnet, es poden consultar els requisits necessaris que han de tenir els centres educatius per entrar al programa. També s’hi pot trobar tota la informació necessària per presentar-se a la convocatòria.
 

Més informació: Projecte Magnet