Més de 400 infants del programa CROMA visiten la UAB

IMG20170518_vistacroma17

Els participants del programa socioeducatiu CROMA visitaran el campus i realitzaran activitats amb professors universitaris i voluntariat de la FAS d’àmbits molt diversos: tecnologia, ciència, dret, gènere, art...

18/05/2017

El programa socioeducatiu CROMA, un dels més consolidats de la FAS, enguany compta amb més de 420 alumnes de 4t, 5è, i 6è curs de Primària de 25 escoles diferents ubicades a Badia, Sant Cugat, Barberà del Vallès, Cerdanyola, Rubí , Sabadell i Terrassa. Durant tot el curs el voluntariat de la FAS ha dinamitzat tallers d’estudi assistit i acompanyament emocional i per millorar els hàbits socials d’aquests alumnes, que es troben en situació de vulnerabilitat social.

Per tancar el curs, els 420 alumnes i els seus tutors visitaran el campus de la UAB i coneixeran com és una universitat.  Gràcies al suport de 25 membres del professorat de la universitat de diferents facultats i voluntariat d’altres programes de la FAS, els infants coneixeran de prop oficis i disciplines de la universitat. Hi ha programats tallers de tot tipus com un tastet de periodista al plató de televisió de la Facultat de Comunicació, una activitat d’enlairament de coets al laboratori de la Facultat de Ciències, un taller per aprendre com funcionen els processos de reproducció assistida en un ruc, entre moltes d’altres.

A més, per aquest any, hi ha nous tallers preparats: els infants del CROMA realitzaran per primera vegada activitats per aprendre com és i com funciona el nostre cervell a l’Institut de Neurociències de la UAB, un treball geogràfic a partir de la Ruta que va fer Magallanes al LIGIT, activitats d’ Introducció a la intel·ligència artificial i visió per computador al Centre de Visió per Computador, una  visita a la Planta de Tecnologia dels Aliments i aprenentatge del procés industrial dels menjars que tenim a la nevera de casa, i moltes altres novetats!

Per últim, acabaran la visita amb una gimcana pel campus dinamitzada pel voluntariat de la FAS d’aquest programa que els permetrà descobrir què es pot fer al campus de la UAB. Hauran de preguntar als estudiants universitaris per saber coses tant diverses com què és un Erasmus, quins serveis obren 24 hores, quantes facultats hi ha o la possibilitat de viure dins mateix de la UAB. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies