Lliurament del I Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan

Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan

El I Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan es lliurarà el pròxim 16 d’octubre i guardonarà amb 4.000 euros la millor traducció del xinès al castellà que s’ha publicat en els últims quatre anys. El premi és biennal i s’alternen els guardons a publicacions en català i en castellà.

04/10/2017

El lliurament del I Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan tindrà lloc el 16 d’octubre, a les 19 h, a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona (Carrer d'Elisabets, 10). Un premi que han convocat per primera vegada la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB, la Fundació Institut Confuci de Barcelona i el Grup d’Investigació en Traducció del Xinès al Català/Castellà (TXICC) amb l’objectiu de potenciar la traducció literària del xinès al català i al castellà. L'acte de lliurament comptarà amb la participació de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i del vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez.

Aquest premi, que du el nom de qui va ser una de les figures més destacades en l’àmbit de la traducció del xinès al castellà, és biennal i s’alternen els guardons a publicacions en català i en castellà. En la primera edició s’han presentat obres en castellà que hagin estat publicades entre 2013 i 2016. L’edició del 2019 serà la primera que es lliurarà a traduccions en català.

El jurat del guardó està format per Gabriel García Noblejas, doctor en traducció xinès-espanyol per la Universitat d'Oviedo; Manel Ollé, professor titular en Història i Cultura de la Xina moderna i Contemporànea a la UPF; Carles Prado, llicenciat en Traducció i Interpretació per la UAB; Sílvia Fustegueres, llicenciada en Traducció i Interpretació per la UAB i Helena Casas-Tost, doctora en Traducció i Estudis interculturals a la UAB. El jurat estarà presidit pel degà de la Facultat de Traducció i Interpretació, Albert Branchadell. La dotació del premi és de 4.000 euros per al traductor distingit.

Més informació: Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan

 

Notícies relacionades

Totes les notícies