La UAB impulsa el segon Chapter Alumni internacional a Pequín

La UAB impulsa el segon Chapter Alumni internacional a Pequín

Una delegació de la UAB a Pequín s'ha trobat amb estudiants xinesos doctorats a l'Autònoma en la primera trobada del segon Chapter Alumni internacional, una iniciativa amb la qual la Universitat vol enfortir el vincle amb els antics estudiants de la institució arreu del món.

12/03/2018

Una delegació de la UAB encapçalada per la rectora, Margarita Arboix, ha impulsat a Pequín el segon Chapter Alumni internacional en el marc d'una visita institucional a la capital xinesa que s'ha desenvolupat entre el 7 i l'11 de març. Juntament amb la rectora, integraven la delegació el vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez; la directora del Departament de Filologia Espanyola, Beatriz Ferrús; i la coordinadora d'Interpretació de la Facultat de Traducció i Interpretació, Marta Arumí.

En aquesta primera trobada, s'ha explicat que la UAB, a través d'Alumni UAB, vol potenciar la xarxa d’antics estudiants i el vincle entre ells i la Universitat, així com la seva connexió amb altres chapters com ara el de Brusel·les, inaugurat el 2016. Hi han assistit cinc antics estudiants xinesos que han fet els seus estudis de doctorat a la UAB: una estudiant de Xangai doctorada en filologia espanyola, dos doctors en química, un doctor en ciència dels materials i finalment un doctor en dret.

La trobada ha servit també per reunir-se amb l’alumnat de la UAB que es està actualment a la Xina: dues estudiants de Traducció i Interpretació que estan fent un intercanvi a la Universitat de Pequín i un estudiant que cursa una doble titulació sobre integració europea de la UAB i la Universitat Renmin de Xina.

A més, la delegació de la UAB ha mantingut, durant la seva visita a Pequín, trobades amb diferents institucions que col·laboren amb la Universitat en diferents aspectes: a més de la Universitat de Pequín i la Renmin, el China Scholarship Council (organisme que, des del curs 2010-2011, ha atorgat beques a 134 estudiants xinesos que s'han doctorat a la UAB), la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín, Hanban (seu mundial de l'Institut Confuci) i la Universitat d'Afers Exteriors de Xina.

Més informació: Alumni UAB

 

Notícies relacionades

Totes les notícies