La il.lustració científica i naturalista, a la UAB

illustracienciaimatge

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia exhibeix 40 dibuixos seleccionats pel jurat del 5é premi Illustraciencia fins el 30 d'octubre. L'objectiu del guardó -organitzat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica- és divulgar la il·lustració científica i naturalista recolzant als il·lustradors.

11/10/2017

A més dels 40 dibuixos que s'hi exhibeixen, s’ha preparat una mostra bibliogràfica al Hall de l’entrada amb una selecció de llibres que tenen la il·lustració com a tema estrella.

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia acull, fins el 30 d’octubre, l’exposició de la cinquena edició del Premi Internacional d’Il·lustració Illustraciencia. Un premi que te per objectiu divulgar la importància de la il·lustració científica, recolzant i premiant als il·lustradors.

En aquesta edició s’han presentat un total de 449 propostes d’il·lustradors de més de 30 països i els més representats han estat Espanya, Portugal, Colòmbia i Mèxic. El guanyador del premi de 600 euros ha estat el portuguès Pedro Salgado, amb la ilustració de Garoupas do Mediterrâneo (Meros del Mediterráneo).

La biblioteca exhibeix 40 dibuixos seleccionats pel jurat del premi, a les vitrines d’entrada i a la Sala General. Per apropar encara més la il·lustració científica, s’ha preparat una mostra bibliogràfica al Hall de l’entrada amb una selecció de llibres que tenen la il·lustració com a tema estrella. Des de manuals tècnics que expliquen tots els secrets del dibuix naturalista, fins les obres concretes de destacats il·lustradors, passant per alguns catàlegs que recullen l’evolució històrica d’aquesta disciplina.  

El premi Illustraciencia està organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb el finançament del Ministerio de Economía y Competitividad y la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). Es pot realitzar un recorregut visual per l’exposició al següent enllaç.

Més informació: Web Illustraciencia

 

Notícies relacionades

Totes les notícies