L'Aula de Teatre de la UAB posa en escena Miruna Dinu

Grup Estable de Teatre de la UAB

El Grup Estable de l’Aula de Teatre de la UAB, dirigit per Ricard Gázquez, posa en escena cinc peces breus, escrites entre els anys 2016 i 2018, de la dramaturga i performer Miruna Dinu. Les podrem veure a la Sala de Teatre de la UAB els dies 18 d’abril a les 13h i a les 17.30h i el 19 d’abril, a les 17.30h.

11/04/2018

El Cazador i El Lobo són una revisió dels contes de La Blancaneus i La Caputxeta Vermella en els quals Dinu proposa un gir inquietant dels rols dels personatges. Lluvias es tracta d’una distòpia sobre un futur pròxim en el qual una catàstrofe ecològica determina el funcionament polític i social d’una societat. María (en un campo de girasoles) parla d’una noia romanesa que fa pocs anys que és a Barcelona. Treballa com a cangur d’una nena de la ciutat i té una situació familiar complicada.

Els temes centrals són l’aïllament, l’abús de poder, la diferenciació per l’origen, la trivialitat i classisme, qüestions que també apareixen a Helena, una chica del Este. Tot i això, en aquesta peça aquests elements s’expressen amb un estil diferent: en el seu viatge de Bucarest a Barcelona és assetjada per homes i dones que se senten atrets per la seva condició de “forastera solitària”. Per apaivagar el dolor per la pèrdua de la seva mare i escapar de la quotidianitat, es deixa embolicar en aquests afers nocturns.
 
Les obres, dirigides per Ricard Gázquez, parteixen de l’experiència personal de l’autora des que es va instal·lar a Barcelona ara fa vuit anys. Ens mostren les seves emocions, fantasies i vivències personals en clau poètica i amb un sentit de l’humor incisiu a partir de veus femenines. Ens parlen de la seva quotidianitat, l’absurd, les maneres d’enfrontar l’amor, la pèrdua, el desarrelament, la realitat d’un país diferent i la recerca de la felicitat.
 
Dinu escriu en una llengua que no és la seva: és per això que s’ha respectat l’idioma original amb què les va escriure. Aquest fet produeix un estranyament amb la sintaxi compositiva, veiem una espècie de depuració en l’ús de les paraules que fa esclatar un paisatge pintat amb altres materials. Això té el seu reflex a l’univers de l’autora: recull una traducció minimalista i de l’absurd, una manera sintètica i concisa de descriure les coses, les situacions, els llocs i les persones. 
 
Miruna Dinu (Bucarest, 1984) es va formar com a directora de teatre a la Universitat Nacional de Teatre i Cine Ion Luca Caragiale. Ha traduït i portat a escena diverses obres, entre les quals hi ha Blood, de Lars Noren, Some Explicit Polaroids de Marc Ravenhill. L’any 2005 va ser membre cofundadora de TangaProject, que aglutina joves directors i dramaturgs romanesos amb l’objectiu d’impulsar les noves dramatúrgies, investigar noves teatralitats i promoure l’art actiu i d’implicació social. Com a performer ha treballat a l’escena alternativa de Bucarest, República Txeca i Barcelona. Ha completat la seva formació com a autora teatral en diversos tallers a la Sala Beckett de Barcelona. 
 
INFORMACIÓ GENERAL
 
Situació: Sala Teatre de la UAB, Plaça Cívica, Campus de Bellaterra.
Capacitat: 137 persones.
Entrada gratuïta limitada a l'aforament de la sala.
La taquilla s'obre mitja hora abans de començar cada espectacle.
No es reserven localitats i només s'entrega una entrada per persona.
 
Cultura en Viu
Edifici L'Àgora (Plaça Cívica)
Telèfon: 93 581 10 21
cultura.enviu@uab.cat
www.uab.cat/cultura
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies