Juristes i altres experts plantegen com abordar el dret amb perspectiva de gènere

Facultat de Dret

El Centre d'Estudis i de Recerca Dones i Drets organitza, el 19 d'octubre, la seva primera activitat. Es tracta de la jornada "Com expliquem Dret amb perspectiva de gènere(s)?", que aplegarà especialistes de diferents àmbits acadèmics. Tindrà lloc a la sala de juntes de la Facultat de Dret.

05/10/2017

El 19 d'octubre, a la sala de juntes de la Facultat de Dret, tindrà lloc la jornada "Com expliquem Dret amb perspectiva de gènere(s)?". Tractarà sobre el vessant de gènere a la formació jurídica, a la política legislativa o a les resolucions judicials, entre d'altres. Es tracta de la primera activitat que organitza el Centre d'Estudis i de Recerca Dones i Drets. Està coordinada per Esther Zapater, degana de la Facultat, i per María Jesús Espuny, directora del centre.

La jornada serà inaugurada a les 10 h per la vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la UAB, Sara Moreno; per la directora de l'Institut de Ciències de l'Educació, Anna Cros; i per la directora de l'Observatori per a la Igualtat, Joana Gallego. Tot seguit, María Jesús Izquierdo, professora del Departament de Sociologia, pronunciarà la ponència inaugural, titulada "Com hauríem d'explicar dret amb perspectiva de gènere(s)? Eines per a un nou discurs".

La resta de la jornada, comprendrà quatre taules rodones, titulades "El gènere(s) en la formació jurídica bàsica", "El gènere(s) a la política legislativa", "Tractament del gènere(s) a les resolucions judicials" i "Presentació de noves eines per a la docència en Dret amb perspectiva de gènere".

Més informació: Jornada "Com expliquem dret amb perspectiva de gènere(s)?”

 

Notícies relacionades

La UAB edita un material per a ús no sexista del llenguatge

"La llengua en si mateixa no és sexista, però sí que ho pot ser l’ús que se’n faci”, és una de les idees que conté el material “Deu pistes per a un ús no sexista del llenguatge”, que ha editat l'Observatori per a la Igualtat i el Servei de Llengües, per difondre el contingut de la Guia que va fer fa un temps. Llegir més

Totes les notícies