"Juego de Tronos en el Pleistoceno” a la Facultat de Biociències

Juan Luis Arsuaga
Foto: PePeEfe/CC BY 2.0

El paleoantropòleg Juan Luis Arsuaga, codirector de les excavacions d’Atapuerca, va oferir la conferència d’inauguració del segon semestre del curs a la Facultat de Biociències el passat dijous 23 de febrer. La xerrada es va emmarcar dins dels actes commemoratius del desè aniversari de la creació de la Facultat.

17/02/2017

Juan Luis Arsuaga és catedràtic de Paleontologia de la Universidad Complutense de Madrid i Director del Centro Mixto UCM-ISCIII de Evolución y Comportamiento Humano. Reconegut paleoantropòleg a nivell mundial, va oferir la conferència “Juego de Tronos en el Pleistoceno”, en què va parlar de les descobertes realitzades als jaciments d’Atapuerca, considerat el conjunt prehistòric amb més restes d’homínids del Pleistocè –fa entre gairebé dos milions i deus mil anys-. Arsuaga va parlar sobre com les investigacions dutes a terme en els últims trenta anys a la Sierra de Atapuerca i els progressos de les diferents disciplines implicades en la seva recerca, com ara la biologia, van donant llum a l'intent d’aproximació a reconstruir l’origen, antiguitat i evolució dels homínids a Europa i de conèixer com era la vida i l’entorn natural dels nostres avantpassats.

Juan Luis Arsuaga és membre de l’Acadèmia de les Ciències dels EUA i de la Real Academia de Doctores de España. És codirector de les excavacions en la Sierra de Atapuerca (Burgos), Cueva del Conde (Asturias) y Pinilla del Valle (Madrid). Al llarg de la seva trajectòria, ha escrit més de vuitanta publicacions en revistes científiques incloses al Journal of Citation Reports (JCR), com Nature, Science i PNAS. És també autor de nou libres d’assajos i de divulgació científica, entre els que destaquen títols com “La especie elegida”, “El collar del neandertal” y “El enigma de la esfinge”.

Podeu veure el vídeo de la conferència fent clic al següent enllaç.
  

 

Notícies relacionades

Totes les notícies