Sala de premsa Premsa i mitjans

Isabelle Anguelovski, nova professora de recerca ICREA a l'ICTA-UAB

ICREA ANGUELOVSKI ICTA
La investigadora de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) Isabelle Anguelovski ha estat guardonada amb una distinció ICREA Sènior de professor d'investigació concedida per l'Institut Català de Recerca i Estudis Avançats.

23/06/2017

La distinció ICREA Sènior pretén impulsar i desenvolupar la recerca i el coneixement científic, humanístic i tecnològic en benefici de la societat. Isabel Anguelovski ha estat distingida per la seva recerca d'excel·lència en l'àmbit de Ciències Socials i del Comportament.

En la intersecció de la planificació urbana i els estudis sobre polítiques, desigualtat social i desenvolupament, la investigació d'Anguelovski analitza fins a quin punt els plans urbans, les decisions polítiques i les intervencions socioambientals contribueixen a fer les ciutats més justes, resistents, sanes i sostenibles. També estudia com els grups comunitaris dels barris desfavorits qüestionen l'existència o l'exacerbació de les desigualtats ambientals com a resultat dels processos i les polítiques de (re)desenvolupament urbà. Gran part del seu treball es porta a terme en barris urbans marginals d'Europa, Estats Units, Amèrica Llatina, Sud-àfrica i Àsia Sud-oriental.

Anguelovski és una científica social formada en planificació urbana i ambiental (PhD, MIT, 2011), gestió d'organitzacions sense ànim de lucre (Universitat de Harvard, 2004), desenvolupament internacional (Universitat de Paris-1 Sorbonne, 2001) i estudis polítics (Science Po, 2000). Abans de començar el seu doctorat a l'any 2006, va ocupar diversos càrrecs en ONG de desenvolupament internacional a França i Estats Units.

Com a part de projectes de recerca col·laboratius de la UE i internacionals, estudia fins a quin punt els processos de "verdificació urbana" provoquen gentrificació ambiental i l'ús no desitjat de les zones verdes locals (GREENLULUs) en barris històricament marginats, com els municipis protegeixen a les comunitats vulnerables dels riscos climàtics i la desigualtat, quines oportunitats i limitacions existeixen en el procés de transició cap a una economia baixa en carboni dins de les regions urbanes europees i com la governança de la planificació de solucions basades en la naturalesa urbana aborda (o exacerba) les injustícies ambientals (H2020 Naturvation project).