Exposició Sketching Científic CRAG a la Sala Teatre

ExposicioCRAGImatge

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) ha dut a terme un projecte de divulgació científica amb l’objectiu d’explicar la recerca que realitza a través del dibuix al natural (sketching). Les il·lustracions i fotografies es podran contemplar a l’espai Sala Teatre de la UAB fins al 17 de febrer del 2017.

14/12/2016

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), al campus de la UAB, ha dut a terme un projecte de divulgació científica amb l’objectiu d’explicar la recerca que realitza a través del dibuix al natural (sketching). Per a aquest projecte, cinc sketchers professionals es van posar els guants i la bata la passada primavera i van fer una immersió en el món de la recerca en plantes i animals de granja.

A través dels seus dibuixos i anotacions expliquen de manera didàctica els projectes i els descobriments dels investigadors del CRAG. Aquests dibuixos i els del centenar d’aficionats a l’sketching que van visitar el CRAG en una jornada de portes obertes el 30 d’abril passat, configuren un llibre, un audiovisual i una exposició.

L’exposició de les il·lustracions i fotografies de les jornades d’sketching científic es podrà visitar a l’espai expositiu Sala Teatre de la UAB, a la Plaça Cívica, del 15 de desembre del 2016 al 17 de febrer del 2017. La Biblioteca de Ciència i Tecnologia, a les Facultats de Ciències i de Biociències, comptarà també amb una petita mostra de l’exposició.

El llibre, alguns exemplars del qual es donaran a les biblioteques de la UAB, es presentarà el dia 8 de Febrer a les 13h a la mateixa Sala Teatre.

L’Urban Sketching (USK) és un moviment artístic que fomenta la pràctica del dibuix in situ i l’observació directa de l’entorn. Des que l’any 2008 el Gabriel Campanario (dibuixant barceloní instal·lat als Estats Units) va obrir una compte Flickr per compartir els seus dibuixos, la comunitat de sketchers no ha parat de créixer. Como a moviment cultural, l’USK disposa d’un manifest de vuit punts que resumeix la seva filosofia: respecte a la diversitat d’estils, fidelitat a les escenes, companyonia, ajuda mútua i compartició dels dibuixos a través de plataformes, tot fent d’internet un museu de lliure accés.

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), situat al campus de la UAB, és un centre de recerca que forma part del sistema CERCA de la Generalitat de Catalunya. Format per un consorci de quatre institucions (CSIC, IRTA, UAB i UB), al CRAG hi treballen prop de 200 persones que es dediquen a investigar i experimentar amb els gens de les plantes i els animals. Amb els resultats obtinguts podem fer front a reptes com el canvi climàtic, l’escassetat d’aigua i de recursos energètics o les plagues, entre d’altres. D’aquesta manera el CRAG contribueix al desenvolupament sostenible i de qualitat de l’agricultura i la ramaderia, i a la producció d’aliments sans i de qualitat.

La fotografia és de Malvo Films i el dibuix és de Mercè Godàs.

 

Notícies relacionades

ICTA

La UAB reuneix experts mundials en decreixement i justícia ambiental

L’ICTA-UAB organitza del 24 de juny al 6 de juliol la Vª Escola d’Estiu sobre Decreixement i Justícia Ambiental. El curs, que enguany porta per títol “Donant sentit a través de la democràcia, la no violència i la convivència”, tractarà sobre el paper del decreixement en la transformació cap a una societat més justa.   Llegir més

Totes les notícies