Sala de premsa Premsa i mitjans

Estudiants i alumni de deu universitats debaten sobre mobilitat laboral europea a la UAB

Debat mobilitat MIPUE - EUROACCIÓ Mentoring
Una jornada celebrada dijous, 4 de maig, a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, va recollir aportacions per millorar els programes de mobilitat laboral europea. Jordi Curell, màxima autoritat de la Comissió en la matèria, va contextualitzar el debat amb una ponència inicial.

05/05/2017

La jornada Mobilitat laboral europea, què hem de millorar? va comptar amb la participació d’un grup d’estudiants i titulats que han tingut experiències prèvies de mobilitat professional internacional i que, més enllà de la UAB, provenien de vuit universitats catalanes (Universitat de Girona, Universitat de Vic, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Barcelona i Universitat Politècnica de Catalunya) i una d’anglesa (University of East Anglia). Tots ells van contrastar opinions, van reflexionar i van fer múltiples aportacions arran de la qüestió plantejada.

Sara Moreno, vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat de la UAB, va donar la benvinguda a la jornada tot recordant que “és una de les activitats finals de tot un Programa que s’ha treballat al llarg d’aquest curs”, EUROACCIÓ Mentoring. Moreno va qualificar la mobilitat professional internacional de “tema estratègic” per a la Universitat i va posar de relleu la conveniència i l’encert de millorar-la arran de “la reflexió conjunta, el debat i les aportacions d’aquells que n’han fet i poden aportar la seva experiència”.

Les conclusions, útils per a la Comissió Europea

Jordi Curell, director de Mobilitat Laboral de la Direcció General d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea, va valorar la utilitat del document que recollirà les conclusions del debat: “Seran fonamentals per veure com es poden millorar els programes actuals [de mobilitat laboral europea]”. “Qualsevol feedback és molt important i pot ser molt útil ara que la Comissió Europea ha començat a pensar en la nova generació de programes”, per la qual cosa “és més fàcil incorporar suggeriments en aquests moments”, va desvetllar.

Després de la ponència inicial de Curell, els participants es van organitzar en tres grups de debat que van llançar idees sobre assumptes com les beques i el finançament, els serveis de suport a la mobilitat i al retorn o la mobilitat per a investigadors. En aquests moments, els relators de la jornada estan confeccionant el document que en recollirà les conclusions; durant els propers dies es farà públic i es remetrà a la Comissió Europea.

La jornada interuniversitària es va organitzar des del Servei d’Ocupabilitat de la UAB i va comptar amb cofinançament de la Comissió Europea com a part del projecte MIPUE (Mobilitat Internacional Professional a la UE, des de la UAB), que s’emmarca, alhora, en el Programa EUROACCIÓ Mentoring de la Universitat.