Sala de premsa Premsa i mitjans

El Parc de Recerca UAB celebra deu anys

10anysPRUAB
Divendres, 26 de maig, el Parc de Recerca UAB commemora el seu desè aniversari amb una jornada en què es debat el futur dels parcs científics i el seu paper en l'economia del coneixement. L'acte reunirà els socis fundadors del Parc -UAB, CSIC i IRTA-, directors de centres de recerca i empreses.

15/05/2017

El Parc de Recerca UAB (PRUAB) compleix enguany deu anys de la seva creació com a aliança estratègica de tres entitats punteres en recerca –la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)- per enfortir les relacions entre la recerca i el teixit empresarial. D'ençà a l'actualitat, el PRUAB ha esdevingut un eix vertebrador de les sinèrgies entre institucions i empreses.

Durant aquests 10 anys, el Parc ha donat servei als departaments i grups de recerca de la UAB, així com als centres i instituts ubicats al campus de Bellaterra, per tal de facilitar l’ús, l’aplicació i l’explotació del coneixement i les capacitats en R+D de la Universitat fora de l’àmbit acadèmic, ja sigui per altres institucions d’R+D, el sector productiu o la societat en general.

Per commemorar aquest aniversari, divendres, 26 de maig a les 11 h, a l'edifici Eureka del campus de la UAB, el PRUAB ha organitzat un acte a la sala Polivalent de l'edifici Eureka, que compta amb la participació de la presidenta del Patronat i rectora de la UAB, Margarita Arboix; del president del CSIC, Emilio Lora-Tamayo i del director general de l'IRTA, Josep Maria Monfort.

La jornada inclou una taula rodona sobre "El futur dels parcs científics i el seu paper en l'economia del coneixement", moderada pel director del PRUAB i vicerector d'Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB, Javier Lafuente, i que compta amb el president de la International Association of Science Parks and Areas of Innovation, Josep Miquel Piqué; la directora d'Innovació Empresarial d'ACCIÓ, Mariona Sanz; la fundadora de l'empresa Fuelium, Neus Sabaté, i el director de Scytl, Pere Vallès.

Per a més informació: parc.recerca@uab.cat