El debat científic, ètic i legal sobre la gestació subrogada

Debat sobre la gestació subrogada

El proper dia 22 de maig, tindrà lloc un debat sobre la gestió subrogada, sota el títol de “Maternitat subrogada: el debat científic, ètic i legal”. L’activitat està organitzada per l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC) i hi assistiran experts dels àmbits científic i legal.

12/05/2017

El dia 22 de maig, a les 15.30 h, té lloc a la Sala d’Actes de la Facultat de Biociències una xerrada sobre la gestió subrogada o per substitució. La maternitat subrogada és un procés en el qual una dona, en comú acord amb una persona o una parella, accepta que se li transfereixi a l’úter l’embrió prèviament engendrat mitjançant fecundació in vitro per aquella persona o parella, amb la finalitat de quedar embarassada de l’embrió, gestar-lo i donar a llum en substitució de la persona o parella.

Aquesta pràctica, que no es troba legalitzada a Espanya i darrerament té molta presència mediàtica i, per aquesta raó, des de l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC), s’ha considerat necessari organitzar un debat en què s’abordinels diferents punts de vista sobre la qüestió.

Al debat, hi participaran quatre ponents que exposaran tant posicions a favor com en contra: Maria Casado, directora del Centre d’Investigació Observatori de Bioètica i Dret (OBD); Montse Boada, directora general dels laboratoris de fecundació in vitro, andrologia i diagnòstic genètic pre-implantacional de l’Hostipal Quirón-Dexeus;Juan Tecles, director internacional de CT-Fertility, una empresa dels EUA que, des de 1991, ofereix tota una sèrie de tractaments de reproducció;per últim, Noelia Igareda, doctora en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies