Comunicat de la UAB

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Comunicat de l'Equip de Govern davant d'alguns esdeveniments succeïts al campus.

13/12/2016

Davant d’alguns esdeveniments que han succeït al campus de la UAB en els darrers mesos i, particularment, en els darrers dies, en què s’ha impedit la lliure expressió d’idees, l’Equip de Govern vol manifestar el següent:

El debat de les idees és una activitat consubstancial al context universitari. La Universitat ha de ser un lloc on es puguin expressar totes les idees, sempre que siguin tolerants i no discriminadores. La llibertat d’expressió ha de permetre a tothom manifestar les seves inquietuds i la seva ideologia.

L’Equip de Govern propicia que en els espais de la UAB es puguin expressar i debatre les opinions i ideologies de totes les persones que formem part de la comunitat universitària. Aquest respecte a les diferents idees ha d’incloure, necessàriament, el respecte escrupolós dels espais de la universitat: com que són espais públics, qualsevol col·lectiu n’ha de poder fer ús, i cal facilitar i garantir que així sigui.

L’Equip de Govern promourà a través del diàleg i la participació necessàries l’establiment dels mecanismes perquè la UAB esdevingui un referent de la llibertat d’expressió d’idees i ideologies, així com de tolerància, respecte i no-discriminació.


 
 

Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 13 de desembre de 2016

 

Notícies relacionades

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Convocatòria d’aturada

Davant de l’empresonament dels dirigents de les associacions Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana, ordenat ahir per l’Audiència Nacional, des de la confiança en la independència de l’administració de justícia, la Universitat Autònoma de Barcelona lamenta el que pensa que és una mesura totalment desproporcionada i inoportuna. Per aquest motiu s’afegeix a la convocatòria d’aturada de 15 minuts convocada a les 12.00h., que es farà a l’entrada principal de tots els centres, per expressar el rebuig a l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, en un moment que el diàleg i la negociació haurien de ser les vies per abordar el desacord polític que viu Catalunya.
Llegir més

Totes les notícies