Una xarxa segura?

¿Una red segura?

"Universo sostenible" dedica el segon capítol a la seguretat en la xarxa, analitzant temes com la ciberdelinqüència o la necessitat de tenir estàndards jurídics internacionals consensuats per combatre-la. El professor Remo Suppi, del Departament d’Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius, és un dels experts que hi intervenen.

25/06/2018

Als centres universitaris s’està treballant molt investigant en l’àmbit de la ciberseguretat per garantir la seguretat de les persones a Internet. El capítol tracta des d’aquesta perspectiva diversos aspectes relacionats amb la matèria, com els drets que ens assisteixen com a usuaris en matèria de protecció de dades, la protecció jurídica, els factors de risc i de prevenció en la població o els programes de seguretat que utilitzen big data i intel·ligència artificial per protegir la xarxa d'atacs i intrusions.
 
El professor Suppi és membre del grup de recerca High Performance Computing for Efficient Applications and Simulation (HPC4EAS), que investiga solucions als reptes de la propera generació d’arquitectures de computació al núvol. El professor Suppi treballa amb el processament de dades massives i dissenyant processos de simulació de moviment de persones en entorns tancats.
 
La sèrie “Universo sostenible” és un projecte on investigadors de la comunitat científica universitària responen sobre alguns dels grans temes d’interès social. Es una iniciativa del grup de treball d’Audiovisuals i Multimèdia de Crue Comunicació de les Universitats Espanyoles i s'emet per TVE, dins del programa "La aventura del saber".

 

Notícies relacionades

Totes les notícies