La Facultat de Ciències de la UAB acull l'exposició “Desemboscant” del Dr. Martí Boada
Lloc: Biblioteca de la Facultat de Ciències UAB
Es podrà veure fins a mitjans de març
L'autor després de 40 anys d'activitat docent, divulgativa i de comunicació, sense abdicar en absolut d'aquestes línies de difusió i socialització del coneixement del medi, planteja una aproximació a la comprensió d'aquest a través de l'art, en aquest cas del denominat Forest Art.
A partir de la mirada al bosc, copsant processos d'autoesculturació dels organismes del bosc i de la seva ecologia; reforçats cap a un missatge estètic, conformat amb uns acabats que es recreen amb l'art primigeni, botànic, ecofisiològic i recolzats amb l'ajuda de materials del propi bosc: tints, brees, pigments, etc.
L'art com a recurs, en una primera lectura merament artística, que si l'observador desitja, pot ampliar amb una lectura subjacent de clara intencionalitat científica, si hom la cerca.
Amb un objectiu essencialment comunicatiu: mitjançant la barreja simbiòtica entre l'art i la ciència, provocar i generar curiositat per a comprendre i posar en valor el medi que ens envolta i sustenta.
Martí Boada és professor al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) a la mateixa universitat. Aquesta exposició estimula la curiositat ecològica de les persones que hi estan interessades, que passa a través de la traducció d'un bosc, sense trencar en sí el mateix bosc, sinó al contrari, bifurcant i estenent l'orgànic, tot i les limitacions del format. La mida física de les obres exposades ens descobreixen un gran arquitecte darrere d'elles, un gran creador invisible: "és l’obra del temps, és lent en la biologia de la peça, el meu treball és l'art del temps".
Desemboscant és un meravellós aparador dels fenòmens naturals, que emeten senyals que passen desapercebuts entre les persones que, tot i no estar al cas, formen part d'un entorn canviant, en constant evolució i totalment aclaparador. "La natura és fantàstica, no necessitem ser investigadors o uns aficionats perquè sigui nostra. Perquè hi vivim. L’espectador es reconeix a si mateix com a part del seu treball, perquè som natura".