Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Docu-seminar sobre “Conflictes i alternatives en el cicle de vida dels agroquímics” a l’ICTA-UAB

03 feb. 2016
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) organitzà  els dies 9 i 23 de febrer el Docu-seminar “Conflictes i alternatives en el cicle de vida dels agroquímics” amb la finalitat de reflexionar sobre les tensions que sorgeixen entorn de

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) organitzà els dies 9 i 23 de febrer el Docu-seminar “Conflictes i alternatives en el cicle de vida dels agroquímics” amb la finalitat de reflexionar sobre les tensions que sorgeixen entorn de la utilització d’agroquímics com els pesticides i els herbicides, mitjançant la projecció de diversos documentals sobre aquesta temàtica. Després de la projecció dels documentals, es va obrir un debat entre els realitzadors dels documentals, els investigadors de l’ICTA-UAB i el públic assistent sobre els conflictes que originen els agroquímics al llarg del seu cicle de vida, des de la seva producció fins al seu ús, així com sobre les alternatives que han sorgit a aquesta problemàtica.



Les sessions van tenir lloc a l’edifici ICTA-UAB (sala Z/023) de les 13.30 a les 15 hores. Durant la primera jornada del dia 9 de febrer es van projectar dos treballs breus del realitzador Arturo Hortas: el documental “Discovering Lindane- el legado del HCH” i el curtmetratge “Las fronteras del glifosato”, que es presentà oficialment. El primer treball, de 31 minuts de durada, tracta sobre la contaminació produïda per l’insecticida lindà a la població aragonesa de Sabiñánigo i que afecta a tota la conca del riu Gállego. El segon, de 13 minuts, aborda la situació actual del Plan Colombia i de les fumigacions amb glifosat a la frontera entre Colòmbia i Equador.



A la sessió del dimarts 23 de febrer es projectà el documental “Luz Bella, desde la eco-resistencia” de la realitzadora i investigadora de l’ICTA-UAB, Almudena Garcia Sastre, on es mostra la realitat camperola de Paraguai i la disputa per la terra com a conseqüència de l’avenç dels conreus de soja per a la seva exportació, explicada pels seus propis protagonistes.



El Docu-seminari s’organitzà en el marc de les activitats de recerca i difusió realitzades en els projectes LEGATO, STACCATO, i forma part de les iniciatives del Laboratori Multimèdia de Conflictes Ambientals (LAMCA). Per obtenir més informació sobre debats internacionals en matèria de producció i ús de pesticides, es recomana consultar els webs Intenational HCH and pesticides association (IHPA) (www.ihpa.info) i Life discovered (www.lifediscovered.es). Per més informació general sobre el seminari, cal adreçar-se a Beatriz Rodríguez Labajos (beatriz.rodriguez@uab.cat) i Daniela del Bene (d.delbene@gmail.com).


Dins de