Go to main content

List of study grants for refugee university students announced

16 Jan 2023
Share via WhatsApp Share via e-mail

Twenty young refugee-seekers will be awarded a study grants to continue their studies at the UAB. A total of 15,500 euros will cover these study grants thanks to the collaboration fo the Caixa Enginyers Foundation and the donations to the “Emergència Ucraïna” crowdfunding campaign.

Imatge de les beques UAB Refugi

Les Beques #UABRefugi són una iniciativa del Programa d’acollida de persones en cerca de Refugi a la UAB gestionat per la Fundació Autònoma Solidària. Des del 2016, any de naixement d’aquest programa, la UAB s’ha convertit en un campus d’acollida que dona suport a persones amb necessitat de protecció internacional. Per al curs 2022-23, 34 estudiants en situació de refugi han obtingut una beca per iniciar o reprendre la seva formació universitària a la UAB.

L’alumnat en cerca de refugi i/o circumstàncies anàlogues afronta obstacles majúsculs a l’hora de reprendre i continuar els seus estudis universitaris a causa de la situació de vulnerabilitat social, administrativa i econòmica que implica el desplaçament forçós. És per això que són necessaris aquests ajuts a la beca que complementen la matrícula gratuïta i sufraguen les despeses relacionades amb els seus estudis com són els desplaçaments, material, tecnologia o altres despeses necessàries per a la formació acadèmica. 

La convocatòria, de la qual s’han beneficiat 20 estudiants, ha estat cofinançada per la Fundació Caixa d’Enginyers amb una aportació de 10.000 euros i per les aportacions econòmiques voluntàries de persones de la comunitat universitària i institucions UAB a través de la seva participació a la campanya de micro-mecenatge “Beques #UABRefugi Emergència Ucraïna”. Un any més, la Fundació Caixa d’Enginyers ha refermat el seu compromís amb l’accessibilitat universitària d’estudiants en situació de refugi fent possible l’obertura de la convocatòria d’ajuts a l’estudi UAB Enginy al curs 2022-23.

De les persones beneficiàries 9 són estudiants de grau, 9 màster i 2 doctorat, 6 són dones i 14 homes.

Campanya Beques #UABRefugi Emergència Ucraïna

A inici d’aquest curs, davant l’esclat del conflicte bèl·lic a Ucraïna, la UAB va refermar el seu compromís amb les comunitats acadèmiques refugiades i es va atendre a alumnat afectat pel conflicte a través d’una convocatòria d’ajuts extraordinaris. També va ampliar el pressupost de les beques #UABRefugi per fer possible que més estudiants en cerca de refugi d’arreu poguessin reprendre estudis el curs 2022-23.

En aquesta línia, al maig, s’inicia la campanya de micromecenatge “#UABRefugi – Emergència Ucraïna” per implicar tota la comunitat UAB en el suport a les poblacions universitàries afectades per la guerra.

La campanya ha comptat amb la implicació de la comunitat universitària i d’institucions de la UAB. 75 donants, la gran majoria del PDI i PAS de la UAB, han aportat a les beques 5.710 euros. Institucions com el SAF, Alumni o la Fundació UAB han tingut també una col·laboració clau en la campanya.

The UAB, with Sustainable Development Goals

  • Reduced inequalities
  • Peace, justice and strong institutions

Within