L'Hospital Clínic Veterinari

Recomanacions per protegir el teu gos o gat dels sorolls, nou pòster en col·laboració amb Marta Amat

Gos agobiat

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, en col·laboració amb la Protecció Civil de la Generalitat, han elaborat un pòster sobre diverses recomanacions per protegir el nostre gos o gat del soroll. Aquest pòster ha estat assessorat per la Dra. Marta Amat, Dip. ECAWBM i cap del Servei d' Etologia HCV.

19/06/2024

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, en col·laboració amb la Protecció Civil de la Generalitat, han elaborat un pòster sobre diverses recomanacions per protegir el nostre gos o gat del soroll. Aquest pòster ha estat assessorat per la Dra. Marta Amat, Dip. ECAWBM i cap del Servei d' Etologia HCV, a més de membre de l' equip AWEC Advisors.

S'acosten les nits de Sant Joan i Sant Pere, i amb això, petards i focs artificials, per la qual cosa és important tenir en compte quina és la millor forma de cuidar i calmar els nostres animals de companyia, que tenen més sensibilitat al soroll que nosaltres.

Entre el 25% i el 50% dels nostres petits animals pateixen por, entre d'altres, als sorolls més forts, poden ser la seva causa la personalitat de l'animal o alguna experiència traumàtica passada. Per això, al pòster es poden consultar els diferents comportaments que poden indicar que l'animal està passant per un episodi difícil, les diferents recomanacions per poder-los calmar i tranquil·litzar en aquestes ocasions i com és d’important buscar consell al vostre veterinari si creieu que el vostre animal pot necessitar ajuda farmacològica per superar aquests episodis.

Podeu consultar la notícia completa i el pòster a la pàgina web del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.