L'Hospital Clínic Veterinari

Nou Diplomat en Urgències i Medicina Intensiva

Lluís Bosch amb un gatet

Des del passat mes d’octubre, el Lluís Bosch és Diplomat per l’ACVECC (American College of Veterinary Emergency and Critical Care). Llicenciat en Veterinària per la UAB el 2006, el Lluís va fer un internat en Medicina i Cirurgia de Petits Animals a l’HCV. De 2009 a 2013 va ser co-responsable del Servei de Medicina Intensiva de l’HCV abans de desplaçar-se a Canadà  per fer una residència en Emergency and Critical care a l’Ontario Veterinary College. El 2016 s’incorporà de nou al Servei d’Urgències i Medicina Intensiva de l’HCV.

19/01/2024

Aquesta tardor, després de superar els exigents exàmens de l’ACVECC, ha obtingut el títol de Diplomat, màxim grau d’especialització en medicina veterinària.

El títol de Diplomat s’atorga als veterinaris que han rebut la certificació del Col·legi Europeu o Americà de la seva especialitat, que són els únics que tenen la consideració d’especialistes arreu del món. Abans d’obtenir el títol és necessari un període de formació intensiu que consisteix en la realització d’un internat de 12 mesos i una residencia d’un mínim de tres anys. Durant la residència -similar a la que fan els especialistes de medicina humana- es rep formació específica de la disciplina sota l’estricta supervisió del Col·legi Europeu o Americà, format pels millors especialistes de l’àmbit. Un cop acabat aquest període, el resident ha de superar uns rigorosos exàmens. Només llavors obté el títol de Diplomat i pot ser considerat especialista en una àrea concreta de la veterinària. Per conservar el títol, es necessari que demostri periòdicament l’actualització dels seus coneixements i capacitats clíniques.

Els diplomats dediquen tot el seu temps a una única especialitat de manera que veuen més casos i realitzen més procediments en el seu camp que qualsevol altre veterinari. La casuística altament especialitzada garanteix uns coneixements i una habilitat clínica incomparables en la seva àrea d’especialització.

Des d’aquí felicitem el Lluís pels èxits aconseguits. És un orgull per l’HCV comptar en el seu equip amb professionals com ell.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies