Grau en Filosofia, Política i Economia

Presentació

El grau en Filosofia, Política i Economia té una àmplia i prestigiosa tradició acadèmica en el món angloxasó. Actualment, s’imparteix a prop de cinquanta universitats de referència com Duke, Durham, Berna, Hamburg, Manchester, North Carolina, Oxford, Pennsylvania, Warwick o Yale.
 
El grau té per objectiu dotar els estudiants de les eines necessàries per analitzar un món cada cop més global, complex i connectat. Els titulats obtenen una sòlida formació en ciències polítiques i economia, amb una base important en l’anàlisi crítica i moral que proporcionen les humanitats, essencialment la filosofia.

L'Aliança de 4 universitats (A4U) formada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universidad Autónoma de Madrid (UAM), la Universidad Carlos III (UC3M) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ofereixen aquest grau interuniversitari.
 
La particularitat del grau en Filosofia, Política i Economia recau en la mobilitat dels estudiants, que han de cursar els seus estudis entre Barcelona i Madrid i tenen la possibilitat de cursar una part dels estudis en una universitat estrangera.

La matrícula es fa a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que també actua com a universitat coordinadora.

 

Quant a l’estructura acadèmica, el pla d’estudis consta d’assignatures de formació bàsica, assignatures obligatòries, assignatures optatives, seminaris de casos, pràctiques externes, programa de mobilitat internacional i Treball de Final de Grau.
Les matèries obligatòries proporcionen els coneixements generals dels àmbits del grau (economia, polítiques i dret, filosofia i història, eines metodològiques, seminaris interdisciplinaris).

Quant a l'organització temporal, el primer curs es fa a Barcelona i el segon a Madrid. En el tercer curs, si no hi ha una sol·licitud expressa de canvi, els estudiants cursaran en la universitat de referència (en la qual es fa la matrícula), els 30 crèdits obligatoris.
En el cas dels alumnes de la UPF-UAB, les assignatures obligatòries de tercer i quart cursos s'imparteixen per professorat de la UAB i les optatives són ofertades per la UPF.

També entre tercer i quart curs, l'estudiant té la possibilitat de participar en un programa d'intercanvi internacional i de fer 18 crèdits de pràctiques. Els alumnes de la UPF-UAB poden triar els programes de mobilitat que ofereixen ambdues universitats. L'oferta de pràctiques serà la de la universitat de referència.

Finalment, en l'últim semestre es fa el Treball de Final de Grau. Els alumnes de la UPF-UAB seran tutoritzats per professorat de la UAB. No obstatnt, hi ha la possibilitat de fer el treball en altres universitats del grup. 

Sortides professionals


Els futurs professionals poden treballar en àmbits com la política, el periodisme, la indústria, l'educació, la direcció d'empreses, la consultoria i les relacions públiques, els serveis diplomàtics, els governs autonòmics i locals i els organismes internacionals, entre d'altres.

Coordinador i equip de coordinació

Dr. Guillem Rico Camps   Tel. 93 581 4633  Guillem.Rico@uab.cat

Professorat

Consulta el llistat de professors

Avaluació

Avaluació continuada 
Per veure el calendari d'avaluacions cliqueu aquí.

Horaris


Pot consultar-se més avall l'horari.

Calendari acadèmic

Calendari del curs 2018-2019

Recursos d'aprenentatge

Recursos d'aprenentatge

Facultat d'Economia i Empresa
https://www.uab.cat/economia-empresa/
Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
https://www.uab.cat/politiques-sociologia/
Facultat de Filosofia i Lletres
https://www.uab.cat/lletres/
Campus de Bellaterra
Codi de preinscripció: 41042
60 (30 a la UPF i la UAB, 15 a la UAM i 15 a la UC3M) places
Nombre de crèdits: 240
Durada: 4 anys
Universitat coordinadora: Universitat Pompeu Fabra
Idioma: Castellà, català i anglès
Preu per crèdit: 25,27 euros
Inici de classes: A la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia s'iniciarà la docència del grau l'11 de febrer del 2019.
Presencial
Títol que s'obté: graduat/da en Filosofia, Política i Economia
Ciències Socials i Jurídiques

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició

Web del grau https://www.upf.edu/web/graus/grau-filosofia-politica-i-economia2