Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut deCiències de l'Educació ICE

Jornada Argó d'Economia

 

 

Projecte Brúixola

VII Trobada de Professorat d'Economia de Secundària i d'Universitat

Aquesta jornada vol ser un espai per tal que el professorat de secundària d’economia i de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB pugui compartir experiències, presentant millores introduïdes a la docència, així com reflexionar conjuntament sobre nous reptes que es plantegen en l’activitat docent sobre temes d’economia.

 

LlocSala de Graus de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB

Data: dijous 19 d'octubre i 9 de novembre de 2023

Horari: de 16 a 19 h

Preu: 5€

Programa

Dijous 19 d’octubre

16 h Benvinguda i presentació de la Trobada.

16.15 h Presentació del premi Nobel d'Economia 2022, a càrrec del professor del Departament d’Economia i Història Econòmica de la UAB, Luís Rojas.

El Premi Sveriges Riksbank en Ciències Econòmiques en Memòria d'Alfred Nobel 2022 de la Royal Swedish Academy of Sciences ha estat concedit conjuntament als investigadors Ben S. Bernanke (Princeton University), Douglas W. Diamond (University of Chicago) i Philip H. Dybvig (Washington University). El Premi Nobel d’Economia ha estat concedit conjuntament a aquests tres investigadors pels seus treballs sobre la regulació dels mercats financers i l'anàlisi de les  crisis financeres. Segons el comitè que atorga aquests premis, “les seves investigacions han millorat significativament la comprensió del paper dels bancs en l’economia, particularment durant les crisis financeres".

17.00 h Torn obert de paraules.

17.30 h Conferència sobre “ChatGPT, un nou desafiament pel professorat”, a càrrec de la professora Pilar Dellunde, del Departament de Filosofia, àrea de Lògica i Filosofia de la Ciència, de la UAB.

En aquesta conferència ens familiaritzarem amb els nous reptes que la introducció del ChatGPT planteja en l’activitat docent i respondrem preguntes d’interès pràctic com les següents: Pot ser una bona eina docent? Com pot afectar a les avaluacions i a l’aprenentatge? Quins nous problemes pot crear?

18.30 h Torn obert de paraules.

19.00 h Cloenda.

 

Dijous 9 de novembre

16.15 h Presentació d’experiències: "Desenvolupament de competències: aspectes metodològics i avaluatius", a càrrec de Carme Ruíz i Toni Navío del Departament de Pedagogia Aplicada de la Facultat d'Educació de la UAB.

(*) es connectaran via online des d’alguna universitat europea que participa en el projecte i presentarà una o dues experiències: idioma català/anglès).

17.30 h Presentació d'una experiència didàctica titulada “Apropem les economies transformadores al barri”, a càrrec de Beatriz Martin Gascón de l’Institut Ègara de Terrassa i Fèlix Pardo de l'Institut Vinyet de Sitges.

18.15 h "El cas dels TFG en format Aprenentatge Servei (ApS)", a càrrec de Carme Casablancas del Departament d'Empresa de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB.

Els TFG sobre Aprenentatge Servei són propostes educatives que posen el focus a millorar les condicions de vida d’un grup de persones, una comunitat. Mitjançant aquests projectes els estudiants resolen una necessitat real.

18.45 h Torn obert de paraules.

19.00 h Cloenda.

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Activitat presencial. Per tenir dret a la certificació és obligatori assistir-hi el 80% de la durada de l'activitat.

 

Inscripció tancada

Un cop formalitzada la matrícula, només es farà la devolució de l'import en els casos de malaltia greu o d'accident, i sempre que no hagi començat el curs. El tràmit s'ha de fer a través d'una sol·licitud al Registre de la UAB, amb la documentació corresponent que acrediti la situació al·legada.