Presentació

Per què el grau d?Empresa i Tecnologia?

El grau en Empresa i Tecnologia sorgeix d'una demanda plantejada des de les empreses i altres organitzacions. Es basa en una combinació de gestió, innovació, economia i sistemes d'informació que el fa diferent tant del grau en ADE tradicional com de les enginyeries. És un perfil de graduat molt valorat i d'altíssima ocupabilitat per a les organitzacions, que fan un ús cada cop més important de les tecnologies de la informació i la comunicació en tots els aspectes del negoci. Prova d'aquest fet és la àmplia oferta de pràctiques per part d'empreses de prestigi, als estudiants del darrer curs.

Els graduats, basant-se en la seva capacitat d'innovació, exerceixen de pont de comunicació entre les comunitats tècniques i de gestió de les organitzacions. Es tracta, d'una banda, de proporcionar a la gestió noves formes de fer servir la tecnologia que creïn més valor i, de l'altra, facilitar als tecnòlegs orientació sobre què crear o com adaptar millor les seves creacions a les necessitats reals del negoci.

 

La UAB és pionera en oferir aquest grau a nivell estatal on encara no hi ha graus similars, tot i que arreu del món hi ha un bon nombre d'universitats que ofereixen un títol amb les mateixes característiques i objectius, entre les que destaquen les de Munster i Manheim (Alemanya), la Manchester Business School (Regne Unit), la de Tilburg (Holanda), o Rhode Island i Utah (Estats Units). 

La formació té un caire marcadament interdisciplinari amb un bon equilibri entre teoria i pràctica que inclou entre el professorat a professionals de reconegut prestigi i trajectòria. Metodològicament es combina l'ensenyament en aula amb el treball en grup, l'aprenentatge basat en problemes i les pràctiques amb programari de darrera generació utilitzat habitualment en les organitzacions empresarials (des de SAP fins a programari de codi lliure).

Perfil de l’estudiant

El perfil de l'estudiant d'aquesta titulació és el següent: 

  • Persona emprenedora, amant de la innovació i de les noves tecnologies, amb esperit de superació i ganes de treballar .
  • Interès per conèixer el món de l'empresa i la realitat econòmica i com la innovació tecnològica pot promoure organitzacions més intel·ligents (smart organizations).
  • Bona capacitat de raonament lògic, d'abstracció i de síntesi, i amb predisposició pel treball en equip.
  • Que no li facin por les matemàtiques, ni les noves tecnologies, i que pugui entendre textos tècnics en anglès.
     

Sortides professionals

En un món en què pocs processos empresarials es fan sense suport digital, els graduats en Empresa i Tecnologia poden treballar en qualsevol departament (compres, operacions, logística, qualitat, administració, comptabilitat, auditoria, finances, recursos humans, comercialització, màrqueting) de qualsevol organització en tasques relacionades amb ajudar a dissenyar, desenvolupar i sobretot gestionar els sistemes d'informació que afectin els processos del departament. Aquestes tasques les poden fer des de dins de l'organització o bé com a consultors externs.

El perfil dels graduats també els permet participar (i amb el temps dirigir) aspectes relacionats amb la gestió de projectes, la gestió de processos, la implementació i la gestió de grans sistemes de gestió (ERP, CRM, SCM, etc.) i la gestió de la informació (business intelligence i business analytics).
 
A més a més, la seva formació en l'àmbit de l'Internet fa que siguin molt bons en el disseny de nous models de negoci basats en Internet per generar innovació tant des de dins de l'empresa com en la creació d'empreses de base digital.

Els graduats en Empresa i Tecnologia tenen capacitat per exercir com a economistes i accedir a un ampli ventall d'ocupacions en l'Administració pública (local, autonòmica, estatal i de la Unió Europea), així com en altres entitats de caràcter públic (hospitals, empreses públiques, etc.).

 

Coordinador i equip de coordinació

Glòria Estapé Dubreuil

Professorat

Consulta el llistat de professors

Avaluació

Avaluació continuada, en la qual es valora tota la feina desenvolupada per l'estudiant a partir de les classes rebudes, les pràctiques, les presentacions orals i escrites i els exàmens.

Horaris

Horaris Grau en Empresa i Tecnologia. Curs 2018/2019

Calendari acadèmic 2018-19

Recursos d'aprenentatge

Recursos d'aprenentatge

Facultat d'Economia i Empresa
https://www.uab.cat/economia-empresa/
Campus de Sabadell
Codi de preinscripció: 21087
80 places
Nombre de crèdits: 240
Durada: 4 anys
Idioma: Català i castellà. Es poden triar algunes assignatures en anglès.
Preu per crèdit: 25,27 euros.
Beques específiques: Premis al rendiment acadèmic (Fons Olga Torres).
S'admeten estudiants amb beca salari Ítaca UAB-Banco Santander.
Presencial.
Període lectiu: Quatre cursos que es poden desenvolupar en quatre anys acadèmics dividits en dos semestres.
Règim d’estudi: Dedicació a temps complet. Possibilitat de règim a  temps parcial.
Títol que s'obté: graduat/da en Empresa i Tecnologia
Ciències Socials i Jurídiques

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició