Presentació

Estudiar Disseny a EINA

El Grau en Disseny de la UAB s'imparteix a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (adscrit a la UAB). Aquest centre forma creadors i professionals amb un alt grau de responsabilitat i autonomia, ja que adquireixen les habilitats i els coneixements necessaris per adaptar-se a uns escenaris en transformació permanent.

El grau ofereix diferents especialitzacions (disseny d'interiors, disseny de producte industrial, disseny gràfic, creació visual i cultura del disseny) que responen a l'àmplia varietat de sectors econòmics i culturals on el disseny juga un paper clau en la definició d’imatges, productes i espais.

Avui, els dissenyadors participen activament en la concepció i el desenvolupament de qualsevol mena de servei o producte. El seu treball és vital en els processos d’innovació i aporta, a més, valors socials i ambientals i qualitat cultural i estètica al nostre entorn. Per això, ser dissenyador demana una formació molt completa. A més de dominar la tècnica, cal que el professional del disseny interpreti el context d’actuació, assumeixi responsabilitats i tingui una actitud emprenedora.

A l’aprenentatge del disseny conflueixen coneixements i habilitats relacionats amb camps tan diversos com l’expressió i la representació visuals, els dominis tecnològics i científics o el saber humanístic.

La formació que proporciona el grau permet a l'estudiant adquirir amplis coneixements sobre la relació del disseny amb la cultura i les arts, les tendències estètiques i la tecnologia; identificar els problemes d’ús i comunicació susceptibles de ser resolts amb el disseny; proposar millores i innovacions i transmetre-les a clients, comercials i públic no especialitzat; i desenvolupar un alt grau d’autonomia i capacitat d'aprenentatge.

EINA, escola fundada el 1967, acumula una dilatada experiència de dedicació a un ensenyament obert, innovador i relacionat amb els corrents internacionals de la creació contemporània en l’àmbit del disseny i l’art. Al llarg d'aquests anys, ha format generacions de creadors i professionals de gran qualitat que han intervingut en la configuració i renovació del nostre entorn cultural.

Perfil de l’estudiant

Aquests estudis s'adrecen a qualsevol estudiant, independentment del batxillerat que hagi cursat. No obstant això, algunes habilitats faciliten el desenvolupament d'aquests estudis, entre les quals destaquen la creativitat i la imaginació, la sensibilitat artística, la inquietud per les noves tecnologies, la valoració de la innovació, les habilitats tècniques, la capacitat d'observació i la facilitat per a la representació visual.

Sortides professionals

Àmbits professionals del disseny d'espais: adequació d'espais de treball i oficines, disseny d'exposicions, aparadorisme, interiorisme domèstic i comercial, rehabilitació, espais públics i jardins, disseny d'esdeveniments i d'espais efímers, estands, disseny de sistemes per a locals comercials de cadenes i franquícies, escenografia...

Àmbits professionals del disseny gràfic: disseny interactiu i multimèdia (internet de les coses), disseny d'interfícies gràfiques (web, publicacions digitals, apps...), direcció d'art, desenvolupament d'imatge de marca, disseny editorial, llibres i publicacions periòdiques, maquetació, identitat corporativa i imatge d'empreses i entitats públiques, disseny per a la televisió, creació tipogràfica, infografia...

Àmbits professionals de la creació visual: infografia, direcció d'art, il·lustració, animació, mapping, fotografia, edició i retoc d'imatge, creació d'obra gràfica, cartellisme, concept art, serigrafia, estampació, , disseny de llibre il·lustrat, il·lustració científica, còmic i novel·la gràfica.

Àmbits professionals del disseny de producte: disseny de mobiliari, d'equipament domèstic i urbà i d'espais de treball, disseny d'envasos i d'embalatges, disseny d'objectes personals i de regal i complements per a la llar, objectes d'oficina, electrodomèstics, components per a l'automoció...

Àmbits professionals de la cultura del disseny: comissariat d'exposicions de disseny i d'art, gestió d'empreses i projectes de disseny, investigació i docència del disseny, crítica de disseny, coordinació de projectes editorials, organització d'esdeveniments culturals...

Professorat

Consulta el llistat de professors

Avaluació

Avaluació continuada que prioritza el desenvolupament de projectes combinat amb  treballs pràctics, exàmens escrits, seguiment de la carpeta de l'estudiant, redacció de treballs, etc. 

Horaris

Torn de matí (de 8,30 a 14,30 h).

Calendari acadèmic

Recursos d'aprenentatge

Recursos d'aprenentatge

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (centre adscrit)
http://www.eina.cat
Campus de Barcelona
Codi de preinscripció: 21015
110
Nombre de crèdits: 240
Durada: 4
Idioma: Català (60%), castellà (30%) i anglès (10%).
Preu per crèdit: 132 euros
Beques específiques: Beques de nou accés, per a estudiants que volen formar-se en disseny i que no en poden assumir el cost, EINA ofereix un total de 10 beques de nou accés. Cada una d'elles estableix un descompte del 50% del preu del crèdit durant els quatre cursos del grau.

Beques de continuïtat dels estudis. Beques de fins al 25% del cost de la matrícula per a estudiants matriculats a EINA que, en un moment determinat, per canvis sobtats en les economies familiars, i havent demostrat un rendiment en els estudis, no poden seguir fent front a les matrícules.

Beques de col·laboració. Periòdicament es convoquen beques per a estudiants que representen un descompte sobre les matrícules per la prestació de serveis d'assistència a diverses tasques que es realitzen al centre, fora dels horaris de classe.
Presencial.
Període lectiu: Anual, amb assignatures semestrals.
Règim d’estudi: Temps complet i possibilitat de via lenta cursant 30 crèdits per curs.
Títol que s'obté: Graduat/da en Disseny
Arts i Humanitats

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició