Presentació

El grau en Bioquímica té per objectiu formar professionals que disposin de les eines conceptuals i de les tècniques necessàries per a poder generar nous coneixements, en l'àmbit molecular, sobre els processos de transformació estructurals, metabòlics, energètics i d’informació que tenen lloc als éssers vius. 

La bioquímica pretén explicar aquests processos en termes de les propietats i de les interaccions de les molècules que els componen. Es tracta d’una disciplina que obre la possibilitat de millores tècniques que es poden aplicar en camps molt diversos, des de la indústria farmacèutica i el diagnòstic i l'anàlisi clínics fins a l’alimentació i el medi ambient.

El grau en Bioquímica proporciona una formació bàsica en matemàtiques, física i química; continguts biològics bàsics, especialment en el marc cel·lular i molecular; coneixements generals de les diferents àrees de la bioquímica, com ara l’enginyeria de proteïnes, la regulació del metabolisme, la bioenergètica, la regulació de l’expressió gènica, l’estructura de les macromolècules o la bioquímica clínica, i aspectes metodològics, com ara les enginyeries genètica, de proteïnes, cel·lular, metabòlica i de sistemes.

Perfil de l’estudiant

Aquest grau s'adreça a estudiants interessats en l'estudi i l'anàlisi de l'organització i la funció dels sistemes biològics a escala molecular i de les aplicacions dels processos bioquímics.
És molt recomanable tenir un  bon nivell de biologia i haver cursat al batxillerat les assignatures de matemàtiques, química, física. També, es recomana tenir coneixements d'anglès.

Sortides professionals

Els graduats en bioquímica poden realitzar activitats laborals en àmbits molt diferents, de manera que tenen un ampli ventall de sortides professionals. De manera resumida podem citar:

Investigació en els sectors públic i privat, en centres de recerca o en empreses relacionades amb la bioquímica farmacèutica, la cosmètica, la química, la biotecnologia, l'agroalimentària i la clínica.

Gestió i control de qualitat, producció, desenvolupament de producte, projectes, màrqueting i vendes en empreses biotecnològiques (farmacèutiques, agroalimentàries, mediambientals) i al sector biosanitari (anàlisis clíniques, diagnòstic molecular, desenvolupament i seguiment de noves teràpies).

Docència en l'ensenyament secundari, escoles tècniques, escoles universitàries i universitats.

Documentació, informació i divulgació de la bioquímica i dels seus avenços en gabinets de comunicació, empreses, fundacions científiques, premsa, televisió, etc.

Coordinador i equip de coordinació

Fes clic en el següent enllaç per saber quins són els coordinadors de les titulacions que s'imparteixen a la facultat.

Coordinadors de Titulació

Professorat

Consulta el llistat de professors

Avaluació

La metodologia dels crèdits ECTS implica una avaluació continuada, en la qual es valora tota la feina de l'estudiant.

Horaris

Horaris (provisionals) curs 2018/2019

Primer: Primer semestre / Segon semestre

Segon: Primer semestre / Segon semestre       

Tercer: Primer semestre / Segon semestre   

Quart: Primer Semestre / Segon Semestre     
         

Aules Docència Primer Semestre

Aules Docència Segon Semestre

Aules Avaluacions Primer Semestre

Aules Avaluacions Segon Semestre

 

Calendari Acadèmic

Recursos d'aprenentatge

Recursos d'aprenentatge

Facultat de Biociències
https://www.uab.cat/biociencies/
Campus de Bellaterra
Codi de preinscripció: 21011
65 places
Nombre de crèdits: 240
Durada: 4 anys
Idioma: Català (60%), castellà (35%) i anglès (5%).
Preu per crèdit: 35,77 euros
Presencial.
Període lectiu: Anual.
Règim d’estudi: Dedicació a temps complet. Possibilitat de règim a temps parcial.
Títol que s'obté: graduat/da en Bioquímica
Biociències

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició