Presentació

El Grau en Biologia Ambiental proporciona la formació bàsica en la relació dels sistemes biològics, en tota la seva complexitat i diversitat, amb l’entorn natural. Gairebé tots els aspectes de l’activitat humana es veuen condicionats per la necessitat de minimitzar els impactes sobre el medi natural. Això requereix un coneixement adequat de les respostes dels organismes, de les poblacions i de les comunitats del seu entorn, així com de la seva capacitat de transformar-lo. Aquest coneixement implica l’anàlisi de la variabilitat espacial i de la dinàmica en el temps dels sistemes biològics, sovint referits a les espècies. El grau també forma en l’aplicació d’aquests coneixements a la problemàtica de la conservació i de la gestió.

Entre les universitats d’arreu del món que ja ofereixen un grau similar s’hi troben la Universitat de Reading (Regne Unit), el University College of London (RU), La Universitat de Nottingham (RU), la Universitat de Roskilde (Dinamarca), La Universitat de Davis (EUA) i la Universitat de Guelph (Canadà).

La crisi ambiental ha generat una demanda social de professionals dedicats a la conservació de la biodiversitat i a identificar i extreure el potencial que proporciona la biodiversitat en els diferents serveis que aporta a la societat. Per a tal fi, es necessita formar professionals amb capacitat per a identificar i interpretar l’origen i funció de la diversitat biològica a nivell d’organismes, espècies i ecosistemes, així com amb capacitat d’analitzar els processos que determinen la interacció entre els éssers vius i el medi físic i biològic. Es tracta d’àmbits professionals relacionats amb el coneixement i la gestió dels recursos naturals, la conservació i gestió de la flora, la fauna i els ecosistemes, i el control biològic de plagues, entre d’altres. El perfil d’ocupació està centrat en els sectors de l’administració pública, de l’educació, dels serveis ambientals, de la divulgació científica, així com en l’àmbit de les explotacions agrícoles, ramaderes i forestals.

Perfil de l’estudiant

El grau s'adreça a persones que tinguin interès a dedicar-se a l'àmbit dels serveis mediambientals, la gestió i la recerca bàsica i la indústria en temes relacionats amb la biologia i el medi ambient.
És molt recomanable tenir un bon nivell de biologia i haver cursat al batxillerat les assignatures de matemàtiques, física i química. També, es recomana tenir coneixements d'anglès. 

Sortides professionals

Els estudis de biologia ambiental estan àmpliament reconeguts en moltes universitats del món que ja preparen professionals capaços d'identificar i d'interpretar l'origen i funció de la diversitat biològica i d'analitzar les interaccions dels éssers vius amb el medi .
En el marc de les seves funcions hi podem trobar els àmbits professionals següents:

  • Professionals dedicats a l'anàlisi i la resolució de problemes relacionats amb els impactes sobre la biodiversitat i la conservació que exerceixen de tècnics, gestors, auditors o assessors en empreses públiques i privades, gabinets de projectes, espais naturals protegits, museus, etc.
  • Professionals experts en documentació, informació i educació sobre el medi natural que poden exercir de guies i monitors en parcs naturals, museus i àrees protegides, o bé d'assessors científics, divulgadors, fotògrafs, en editorials, mitjans de comunicació, fundacions, etc.
  • Investigadors sobre biodiversitat, processos biològics i funcionament d'ecosistemes, capacitats per a exercir en organismes públics i privats de recerca.
  • Professionals especialitzats en la protecció de cultius de vegetals, fongs i animals basada en el control biològic i en aquells camps que representin una cerca de nous recursos basats en la biodiversitat natural.
  • Docents de diferents nivells educatius.

 

Coordinador i equip de coordinació

Fes clic en el següent enllaç per saber quins són els coordinadors de les titulacions que s'imparteixen a la facultat.

 Coordinadors de Titulació

Professorat

Consulta el llistat de professors

Avaluació

La metodologia dels crèdits ECTS implica una avaluació continuada en la qual es valora tota la feina de l'estudiant.

Horaris

Horaris (provisionals) curs 2018/2019

Primer: Primer semestre  / Segon semestre   

 Segon: Primer semestre   / Segon semestre     Segon semestre 

Tercer: Primer semestre  / Segon semestre 

Quart: Primer semestre    / Segon semestre         Assignatures amb limitació de places

Aules Docència Primer Semestre

Aules Docència Segon Semestre
 
Aules Avaluacions Primer Semestre

Aules Avaluacions Segon Semestre

Calendari Acadèmic

Recursos d'aprenentatge

Recursos d'aprenentatge

Facultat de Biociències
https://www.uab.cat/biociencies/
Campus de Bellaterra
Codi de preinscripció: 21008
65 places
Nombre de crèdits: 240
Durada: 4 anys
Idioma: Català (88%), castellà (10%) i anglès (2%).
Preu per crèdit: 35,77 euros
Presencial.
Període lectiu: Anual.
Règim d’estudi: Dedicació a temps complet. Possibilitat de règim a temps parcial.
Títol que s'obté: graduat/da en Biologia Ambiental
Biociències

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició